PalloTV - SJK Akatemia tasoitti kahdeksannella lisäminuutilla
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
23.06.2022

SJK Akatemia tasoitti kahdeksannella lisäminuutilla

RAPORTTI: SJK Akatemia - PEPO 2-2 (1-2)

Seinäjoen jalkapallostadionilla pelattiin melkoinen Ykkösen juhannustrilleri. SJK Akatemia ja PEPO pelasivat 2-2 (1-2) tasapelin, joka ratkesi vasta kahdeksannella lisäminuutilla. Tasapeli riitti nostamaan SJK Akatemian pykälällä ylös päin. Se on tasapisteissä JäPS:n kanssa ja ottelun vähemmän pelanneena hyvissä kyttäysasemissa kärkikolmikon kantaan. PEPO jatkaa putoamisviivan alapuolella.

Vastakkain olleiden joukkueiden käyrät olivat osoittaneet vastakkaisiin suuntiin ennen tätä ottelua. SJK Akatemia käväisi yhdessä vaiheessa jopa Ykkösen kärkijoukkueena, mutta neljään venyneen voitottomien otteluiden putki on pudottanut sen loppusarjoja erottavan viivan tuntumaan. Ykkönen on kuitenkin tasainen, minkä vuoksi SJK Akatemia ei ole menettänyt mitään - toisaalta eipä se ole myöskään voittanut vielä mitään.

Jälkijunassa sarjaan mukaan päässyt PEPO on oppinut talon tavoille. Se aloitti sarjan kolmella tappiolla - neljällä, jos mukaan lasketaan nöyryyttävä putoaminen Suomen Cupista sarjaporrasta alempana pelaavan Komeettojen toimesta. Sen jälkeen lappeenrantalaisseura on kerännyt saldokseen kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. PEPO on vielä putoamisviivan alapuolella, mutta se vaanii uhkaavasti FF Jaron ja KPV:n päänahkoja.

Illan ottelu osoitti, että PEPO voi olla uhka kenelle tahansa. Se pystyi panemaan pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen vastustajansa tiukoille. Syöttöpeli kulki mallikkaasti eikä sen puolustus säikähtänyt ollenkaan, kun SJK Akatemia pyrki aika ajoin prässäämään ylhäältä. Paineen alla tuli yksittäisiä purkupalloja syöttöinä vastustajan lapaan, mutta muuten lappeenrantalaispuolustus selvisi Jeffrey Addain johdolla varsin mallikkaasti.

PEPO:n pelaajien jalat taisivat olla vielä linja-auton kyydissä, kun SJK Akatemia siirtyi Kaarlo Rintamäen maalilla johtoon vartin kohdalla. Sen jälkeen ote siirtyi kokonaan vieraille eikä mustapaitojen vierailuja vastustajan maalilla juurikaan nähty. SJK Akatemia teki joitain nopeita vastahyökkäyksiä, mutta avausmaalia lukuun ottamatta niillä ei Craig Hillin vartioimaa maalia uhkailtu.

PEPO:n osalta tärkein uutinen oli, että sen tehot eivät ole Irfan Sadikin varassa. Lappeenrantalaisia olikin seurannut melko hämmentävä tilasto perässään. Sadik oli joukkueen ainoa maalinteossa onnistunut koko toukokuun sarjaotteluiden aikana. Vielä viime kierroksenkin jälkeen PEPO:n maalitilastossa oli vain kolme nimeä, joista Sadik oli iskenyt kuusi kaappia ja kaksi muuta pelaajaa yhdet mieheen.

Sadikia haettiin nytkin ja varsinkin erikoistilanteissa hänen päänsä on yhä tärkeä osoite, mutta seura löysi vihdoin myös uusia ratkaisijoita. Tästä huolimatta näyttää siltä, että PEPO joutuu luomaan aika monta paikkaa yhden maalin tekemiseksi. PEPO sai tukun yrityksiä, mutta kahta kertaa enempää se pystynyt SJK Akatemian maalivahtia ohittamaan. Topi Säilynoja pelasi hyvän ottelun, mutta paraatipelastuksiin hänen ei tarvinnut venyä.

Toisella puoliajalla osat vaihtuivat. SJK Akatemia oli ainoa joukkue, joka kentällä pelasi. PEPO keskittyi puolustamaan johtoaan, mutta sen toiveet kauden kolmannesta voitosta murenivat pitkällä lisäajalla. Ekstraminuutteja pelattiin peräti kahdeksan, kun tauon jälkeinen vaihtorumba ja juuri lisäajan alussa tapahtuneen loukkaantumisen pitkä hoiva venyttivät peliä. SJK Akatemia sai palkkionsa viime hetkillä, kun Valentin Gasc iski tasoituksen ja pääsi riehakkain tuuletuksin huudattamaan kotiyleisöä.

Ottelu oli odotuksiin nähden hyvätasoista Ykkösen kotimaista jalkapalloviihdettä. Reilu kaksi ja puolisataa päinen yleisö sai todistaa mukavan pelin lisäksi myös neljä komeaa maalia.

Joukkueiden kausi jatkuu vasta ensi viikon lauantaina. Molemmat pelaavat kotikentällä, kun SJK Akatemia saa vastaansa FF Jaron yhdessä tämän kauden lukuisista Pohjanmaan derbyistä. EIF tulee PEPO:n vastustajaksi Kimpisen urheilukentälle.

SJK Akatemia - PEPO 2-2 (1-2)
15. 1-0 Kaarlo Rintamäki
18. 1-1 Juho Heikkinen
43. 1-2 Calvin Nsombo
90.+8 2-2 Valentin Gasc
yleisöä: 255

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: