PalloTV - TPS tuhri paikkansa - KTP vei Ykkösen kärkiottelun
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
04.07.2022

TPS tuhri paikkansa – KTP vei Ykkösen kärkiottelun

RAPORTTI: TPS - KTP 1-3 (1-1)

KTP kävi lyömässä jauhot TPS:n suuhun Turussa ja vei Ykkösen kärkiottelun nimiinsä. Lopputulos kirjattiin kotkalaisten hyväksi 3-1 (1-1). KTP:n voitto tasoitti mukavasti Ykkösen kärkikahinoita - TPS:n pienimuotoinen karkumatka muuttui nyt kahden seuran väliseksi kädenväännöksi. KTP:llä on vielä yksi ottelu vähemmän pelattuna, minkä vuoksi rästinsä voittamalla se voi nousta jopa TPS:n ohi.

Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Turkulaisilla oli peräti kahdeksan tappiottoman ottelun ja kolmen peräkkäisen voiton putki allaan. Niiden myötä TPS oli ottanut pienen irtioton muihin nähden, mutta etumatka suli kokonaan tämän tappion myötä. TPS:n viimeisin häviö tuli toukokuussa, jolloin se menetti paikallisottelun pisteet PIF:lle maalein 0-2.

Johtopaikasta huolimatta TPS:n päällä on ollut kysymysmerkkejä. Jonatan Johansson on hionut suojattiensa puolustuspelaamisen huippukuntoon. Ennen tätä päivää TPS:n verkkoon oli tehty vain viisi maalia. Turkulaisten puolustus epäonnistuikin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla vasta tässä vaiheessa kautta. KTP melkein kaksinkertaisti yhdessä ottelussa koko kauden päästettyjen maalien saldon. PIF-tappio menee työtapaturman, nolon sellaisen, piikkiin.

TPS:n hyökkäyspelaamisessa sen sijaan on edelleen niitä samoja ongelmia, joiden kanssa seura paini jo viime kaudella. Nimimiehistään huolimatta TPS:n pelaaminen ylös päin näyttää turhan usein suuren ja byrokraattisen viraston koneistolta. Se jauhaa tasaisen tappavasti, omalla tavallaan ja omalla ajallaan, saamatta resurssiensa mukaista tulosta aikaiseksi. Tästä ovat todisteena mm. jääminen nollille PIF:iä ja PEPO:oa vastaan sekä viimeisen kahden ottelun voittaminen 1-0 tuloksella - toisen rangaistuspotku- ja toisen omalla maalilla.

TPS:n dieselimäinen puskeminen ei hemmotellut Kupittaan 1700-päistä yleisöä. KTP:n puolustus oli pelipäällä ja se sai varsinkin keskikaistan tukittua tehokkaasti. Turun pelaajat ajettiin laitoihin, mutta murtautumisyritykset olivat monesti huonoja. Silti paikkoja ratkaisuun asti oli.

Kotkalaisten puolustus nollasi Simo Roihan täysin pimentoon, mikä siirsi avaimet muille pelaajille. Kasper Hämäläinen oli erityisen tuhlailevalla päällä, mutta vuorollaan myös TPS:n ainokaisen tehnyt Linus Rönnberg, Albijon Muzaci ja Daniel Rantanen totesivat KTP:n maalin olleen kuin loitsun suojelema. Puolustuksen virheiden ja tehottomuuden lisäksi TPS:ltä pettivät erikoistilanteet. Rantanen ampui yhden huippuvaparin, jonka KTP:n maalivahti Anton Lepola nyrkkeili väljemmille vesille. Rantasen erikoistilanteet olivat muuten aika kevyttä kamaa.

KTP:n kausi alkoi käsijarru päällä, mutta viime aikoina sen vire on ollut huikea - niin huikea, että kärkiottelun voittoa voi tilastojenkin varjolla pitää odotettuna ja ansaittuna. Jos KTP voittaa rästipelinsä ja nousee kärkeen, se on yhtä lailla ansaittua - niin typerältä kuin se kuulostaakin. KTP tuli Turkuun seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Kausi alkoi vähämaalisesti, mutta tämän päiväinen mukaan luettuna KTP on tehnyt 17 maalia viidessä viimeisessä ottelussa.

Yksi mies, joka puhaltaa myötätuulta kotkalaisten purjeisiin, on espanjalaiskärki Miguel "Mika" Martinez. Hän ratkaisi kärkikamppailun kahdella maalillaan. Mika osui puiden väliin jo neljännessä peräkkäisessä ottelussaan. MP, PK-35 ja Jaro ovat saaneet kokea espanjalaisen maalintekijän lahjat. Niitä taitoja tarvittiinkin, sillä kovin montaa paikkaa KTP:lle ei pelissä avautunut.

Lopputiivistelmä on: TPS piti palloa, mutta se oli tehoton. Sen puolustus teki kolme ratkaisevaa virhettä. KTP oli tehokkaampi ja sen puolustus onnistui myös paremmin. Lepola oli paremmassa torjuntavireessä kuin hänen kollegansa Jere Koponen kentän toisessa päässä.

TPS - KTP 1-3 (1-1)
16. 0-1 Miguel Martinez
31. 1-1 Linus Rönnberg
64. 1-2 Miguel Martinez
81. 1-3 Aleksi Tarvonen
yleisöä: 1 689

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: