PalloTV - HJK:lle avausvoitto Mestarien Liigan karsinnassa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
06.07.2022

HJK:lle avausvoitto Mestarien Liigan karsinnassa

Kuva: Mira Lönnqvist

RAPORTTI: HJK-RFS 1-0 (1-0)

Yleisö: 3874

HJK voitti Mestarien Liigan karsinnan ensimmäisessä osaottelussa latvialaisen RFS:n Töölön Bolt Areenalla. Ottelun vauhti tai taso ei päätä huimannut, mutta Klubi onnistui tekemään aikaisen maalin ja otti elintärkeän kotivoiton. Se luo stadilaisille hyvät edellytykset ensi viikolla Latviassa pelattavaan toiseen osaotteluun.

Ottelun alku oli tunnusteleva, puolin ja toisin. Ensimmäistä maalia ei silti tarvinnut odotella pitkään. Ottelun 11. minuutilla HJK:n keskikenttäpelaaja Manuel Martic prässäsi RFS-kollega Stefan Panicia, joka yllättäen haparoi oman maalin läheisyydessä ja Martic pääsi nokatusten maalivahti Vytautas Cerniauskin kanssa, eikä erehtynyt. Tärkeä maali heti alkuun.

Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet pyrkivät pitämään hyvää huolta pelivälineestä, eikä eteenpäin ollut kiire, joten peli- tai pallotempo ei noussut kovin ihmeellisiin sfääreihin. Klubi kyllä sai pidettyä palloa, mutta kun se ei johtanut mihinkään. Stadilaisilla oli vaikeuksia päästä hyökkäyskolmannekselle pelaamalla.

RFS:n pelaaminen oli puolestaan edelleen riskejä kaihtavaa, jos ei peräti yksioikoista. Sillä ei ollut tappiollakaan kiire eteenpäin, vaan se tyytyi pitämään palloa alakerrassa, kun kotijoukkue ei tullut päälle. Heidän hyökkäämisensä koostui isoista palloista viimeiseen linjaan, mutta Klubi-puolustus poimi toivotaan-toivotaan-pallot parempaan talteen.

Puoliajan loppua kohti peli aaltoili ja molemmat onnistuivat vuorollaan painamaan pelin toistensa puolustuskolmannekselle, mutta vaaraksi asti tilanteet eivät kummassakaan päässä johtaneet. Puoliajalle mentiin Klubin johdossa.

Ensimmäistä puoliaikaa voisi luonnehtia tunnustelevaksi ja tapahtumaköyhäksi. Peli- ja pallotempo oli löysä. Maalia lukuun ottamatta kumpikaan ei saanut aikaiseksi yhtään laukausta maalia kohti.

Aikainen maali rauhoitti stadilaisten pahimman ryntäilyn. Muutoin HJK:lla ei ollut ensimmäisellä puoliajalla juuri hyökkäyspeliä mistä puhua. Vierasjoukkue näytti siltä kuin se olisi tullut Helsinkiin kärsivällisyys-moodi päällä siinä toivossa, että Klubi olisi niin tehoton kuin se on viime aikoina ollut.

HJK tuli ottelun toiselle puoliajalle jämäkästi. Se otti pallonkontrollin ja onnistui painamaan pelin RFS:n puolustuskolmannekselle. Sen seurauksena vierasjoukkue pääsi pariin otteeseen yrittämään nopeaa vastaiskua, mutta Klubin alakerta oli tilanteen tasalla.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen pelitilanteet tasoittuivat ja RFS:kin pääsi pallolle ja hyökkäämään. Nyt heidän hyökkäämisensä koostui pääasiassa keskityksistä, joita se viljeli etenkin vasemmalta puolelta, mutta vaaraksi asti niistä ei ollut kotijoukkueen numeraalista ylivoimaa vastaan.

HJK:lla oli puolestaan jälleen vaikeuksia päästä keskialueen yli pelaamalla ja heidän hyökkäämisensä tukehtui toistuvasti keskialueen menetyksiin, joista RFS pääsi kääntämään peliä. Puoliajan loppua kohti peli aaltoili ja molemmat onnistuivat jälleen vuorollaan luomaan painetta toistensa maalille, mutta todelliseksi vaaraksi tai maaliksi asti tilanteet eivät jalostuneet, joten voitto jäi Helsinkiin.

HJK:lle kotivoitto oli elintärkeä ja se antaa realistisen mahdollisuuden selvitä otteluparista jatkoon. Klubi pelasi solidin puolustuspelin, mistä todisteena nollapeli, mutta sen hyökkääminen jätti kotikentällä toivomisen varaa.   

RFS näytti siltä kuin se olisi tullut Helsinkiin hakemaan maalitonta tasapeliä. Sen pelaaminen oli varovaista, harkitsevaa ja hidasta. Ensi viikolla Latviassa lienee vastassa eri ilmeellä hyökkäävä joukkue, joten HJK joutuu tekemään täyden päivätyön pitääkseen kookkaan latvialaisjoukkueen aisoissa.

HJK-RFS 1-0 (1-0)

11ʹ 1-0 Manuel Martic

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuva: Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: