PalloTV - Otteluennakko: Mestarien Liigan karsinta HJK-RFS
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
06.07.2022

Otteluennakko: Mestarien Liigan karsinta HJK-RFS

HJK:n Mestarien Liigan karsinta käynnistyy keskiviikkona kotiottelulla latvialaista FK Rigas Futbola skolania vastaan Bolt Areenalla kello 19.00. Otteluparin toinen osaottelu pelataan Latviassa ensi tiistaina. Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla karsintakierroksella tsekkiläisen suurseura Viktoria Plzen. Häviäjä jatkaa Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, joka arvotaan myöhemmin.

Klubi lähtee kauden tärkeimpiin peleihin sille epätavallisesta tilanteesta. Veikkausliigassa ei ole kulkenut totutusti, vaikka joukkue onkin toisena sarjataulukossa. Etenkin maalinteko on jostain syystä tuottanut stadilaisille viime aikoina tuskaa, mikä on jo ihmetyksen aihe sinänsä, kun katsoo joukkueen nimilistaa.

Veikkausliigan neljältä viime kierrokselta on tullut kaksi tasapeliä ja -tappiota, ja Klubi on onnistunut tekemään vain kaksi maalia, mikä tietenkään ei riitä HJK:n tasoiselle joukkueelle. Kaksi tasapeliä sarjajohtaja KuPS:ia vastaan vielä menettelevät, mutta tappiot AC Oululle ja IFK Maarianhaminalle eivät.

Asetelma on mielenkiintoinen. Saako HJK pelinsä nippuun, kun kauden isoimmat pelit koittavat? Sen takaamiseksi on talven aikana käytetty rahaa. Klubi kasvatti pelaajabudjettiaan ja rosteriaan viime kaudesta juuri europelejä silmällä pitäen. Viime kaudella joukkue kävi ohueksi otteluruuhkassa, ja siitä viisastuneena Töölössä tehtiin päätös laajentaa rosteria.

Ajatus hyvä, mutta se ei ole osoittautunut aivan ongelmattomaksi Veikkausliigassa. HJK ei ole tainnut pelata kahta perättäistä peliä samalla kokoonpanolla koko kaudella, joten on mielenkiintoista seurata, miten päävalmentaja Toni Koskela esikuntineen ratkaisee asian, kun kauden tärkeimmän pelit ovat edessä?  

Europeleissä menestymisen merkitystä ei voi ylikorostaa. Voitoilla ja mahdollisella lohkovaiheeseen pääsyllä on kriittinen merkitys HJK:n taloudelliselle tulokselle, sekä sen vetovoimalle pelaajien ja kannattajien silmissä. Se askel on otettava, mikäli stadilaiset mielivät pysyä kasvun ja kansainvälistymisen tiellä. Vaihtoehtoja ei Klubin tapauksessa ole. Suomi on jo käymässä pieneksi.

HJK ylsi viime kaudella lopulta hienosti Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, ja joukkuetta on nyt vahvistettu, joten odotusarvo on korkealla. Viime vuodesta pitäisi parantaa. Viime kauden sulamista lohkovaiheessa tuskin halutaan nähdä HJK-leirissä tai kannattajien keskuudessa toista kertaa. Se oli kiusallista katsottavaa.     

Toimittaja: Junnu Leskelä

Video: HJK-media

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia