PalloTV - HJK jatkaa Mestarien Liigan karsinnassa – ratkaisu venyi pilkkukisaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.07.2022

HJK jatkaa Mestarien Liigan karsinnassa – ratkaisu venyi pilkkukisaan

RAPORTTI: Mestarien liiga, 1. karsintakierros toinen osaottelu RFS-HJK 2-1 (0-0) yhteistulos 2-2, rp 4-5

HJK jatkaa Mestarien Liigan karsinnan toiselle kierrokselle, vaikka se hävisi ensimmäisen karsintakierroksen toisen osaottelun latvialaista RFS:ää vastaan vieraissa 2-1. Jatkopaikka selvisi vasta tasan mennyttä yhteistulosta seuranneessa rangaistuslaukauskilpailussa.

HJK kohtaa toisella karsintakierroksella tsekkiläisen suurseura Viktoria Plzen. RFS jatkaa Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, joka arvotaan myöhemmin.

HJK lähti Mestarien Liigan karsinnan ensimmäisen kierroksen toiseen osaotteluun maalin johdossa, voitettuaan viikko sitten RFS:n ensimmäisessä osaottelussa Töölössä 1-0. Kotivoitto loi HJK:lle hyvät, joskaan ei parhaat mahdolliset, lähtökohdat tiistai-illan toiseen osaotteluun. Kahden tai kolmen maalin kotivoitto olisi kannattajien mielestä ollut vielä parempi, mutta hyvä näin.

HJK:n puolustuspeli oli hyvässä kuosissa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mistä todisteena arvokas nollapeli. Pallollinen peli ja hyökkääminen jättivät sen sijaan toivomisen varaa. Ennakolta tiistain ottelukuva tulisi olemaan tyystin erilainen, kun kotijoukkueen oli pakko tehdä vähintään kaksi maalia edetäkseen suoraan jatkoon.

Ensimmäisen osaottelun perusteella RFS:n pelaamisesta ja pelaajista pystyi tekemään sen johtopäätöksen, että heillä on vielä sanansa sanottavana kotikentällään. RFS tuli Töölön hakemaan maalitonta tasapeliä, tai muutoin edullisia asetelmia kotiotteluunsa. Onnistuivatko he lopulta siinä? Riittäisikö maalin johto viemään Klubin jatkoon otteluparista?

Tiistai-illan ottelu alkoi levottomissa merkeissä. Ottelun merkitys näkyi. HJK tuli silti peliin hyvin sisälle ja pääsi aluksi pallon päälle, mutta sillä oli edelleen vaikeuksia ylittää keskialue pelaamalla. RFS prässäsi ylhäältä ja puolusti keskialuetta jämäkästi. RFS:n hyökkääminen oli suoraa ja keskityksiä sateli läheltä ja kaukaa, mutta vierasjoukkueen alakerta siivosi roiskaisut helposti.

Alun jälkeen myös RFS sai pallollista peliään kulkemaan. Sen myötä Klubin boksiin alkoi pian lentää lisää keskityksiä oikealta ja vasemmalta. HJK:lla oli vaikeuksia valtuuttaa pallollisia vaiheitaan. Ne jäivät lyhyiksi ja hätäisiksi ja päättyivät riistoihin, joka oli RFS:lle kuin olisi syömään käskenyt. Riistojen jälkeen latvialaisilta lähti herkästi iso pallo Klubin selustaan, mutta ilman tulosta.

HJK:n pallollinen pelaaminen oli harkitsevaa, mutta auttamattoman hidasta, mikä auttoi kotijoukkuetta pääsemään riistoihin. HJK:lta on harvoin nähty noin paljon helppoja pallon menetyksiä yhden puoliajan aikana. Toisaalta Klubin muotokin oli pallollisena niin väljä, ettei siinä pystynyt helppoa palloa pelaamaankaan.

HJK kuitenkin teki tärkeimmän, eli selvisi ensimmäisestä puoliajasta takaiskuitta, vaikka sen pallollinen pelaaminen ja hyökkääminen oli jälleen aikamoista sohjoa. HJK ei kyennyt luomaan juuri mitään RFS:n maalille, vaan senkin hyökkääminen oli pitkälti keskittämistä ei kenellekään, kun maalin edestä ei löytynyt kuin sentteri Bojan Radulovic viittä kotijoukkueen pelaajaa vastaan.   

Ottelun toiselle puolikkaalle oli luvassa vauhtia. Nyt RFS:n olisi pakko tehdä maali tai kaksi, mikäli se mieli voittaa otteluparin tai edes viedä ottelun ratkaisun lisäajalle ja mahdollisille rankkareille. HJK:lle se tulisi tarjoamaan tilaisuuksia nopeille vastaiskuille.

Ottelun toinen puolikas alkoi HJK:n kannalta synkästi, ja se muutti ottelukuvaa heti kärkeen. Puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin kuusi minuuttia, kun RFS:n pitkä hyökkäys lopulta tuotti laukaisupaikan, jonka HJK-vahti Connor Hazard torjui ensin eteensä, mutta irtopallosta kymppipaikalla pelannut Arturs Zjuzins pääsi laukomaan kotijoukkueen johtoon lähietäisyydeltä. Todella ikävä takaisku heti toisen puolikkaan alkuun.

Avausmaalin jälkeen RFS painoi päälle ja sen kulmapotkut seurasivat toisiaan. Ottelun 56. minuutilla RFS sai jälleen yhden monista sivuvapaapotkuistaan ja se tuotti lopulta tulosta. Tsekkiläinen kk-pelaaja Petr Mares löysi maalin edestä täysin vapaaksi jätetyn kroatialaisen kk-pelaajan Stefan Panićin, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline ilmassa Hazardin selän taakse. Nyt tästä tulisi HJK:n kannalta todella vaikeata. Etenkin kun sen pallollinen pelaaminen ja hyökkääminen oli tässä vaiheessa miltei jäässä.

HJK osoitti kuitenkin selkärankaa ja jatkoi yrittämistä. Nyt Klubin oli pakko vääntää jostakin ainakin yksi maali, vaikka väkisin. Ja se puolestaan avaisi kotijoukkueelle hyvät saumat rankaista vastaiskuilla. HJK kuitenkin onnistui pääsemään takaiskun synnyttämään paineen alta pois ja tasoittamaan pelitapahtumat. Peli aaltoili.

Puoliajan loppua kohti kotijoukkue laski prässitasoaan ja stadilaiset pääsivät pelaamaan myös pitempiä hyökkäyksiä, minkä ansiosta he saivat nostettua kotijoukkueen puolustuskolmannekselle lisää väkeä.

Ottelun 75. minuutilla HJK sai vapaapotkun rangaistualueen rajalta ja pallon taakse asettui wingback Murilo, jonka oikean jalan matala laukaus löysi tiensä RFS-maaliin. Todella iso maali HJK:lle ja elintärkeään paikkaan. Nyt otteluparin yhteistulos oli taas tasalukemissa ja Klubilla momentum.

Maalin jälkeen ote siirtyi vierasjoukkueelle ja peli pyöri pääasiassa RFS-päädyssä. Se tosin nähtiin, että kotijoukkue osaa hyökätä nopeilla. RFS:n nopea suunnanmuutospelaaminen oli suorastaan oppikirjatavaraa, mutta onneksi suomalaisittain, se ei tuottanut tulosta. Kotijoukkue onnistui vielä loppuminuuteilla luomaan paineen HJK:n maalille muutamalla perättäisellä erikoistilanteella, mutta ilman tulosta.

Kun ottelussa ei enää tehty virallisella peliajalla maaleja, peliä jatkettiin pienen tauon jälkeen kahdella 15 minuutin lisäajalla.

Jatko-ottelu alkoi sekavissa merkeissä, mutta nyt Klubikin sai painettua pelin naapurin päätyyn. Siihen se sitten jäikin. Hetken päästä juostiin taas kotiin puolustamaan omaa boksia RFS:n jatkuvilta keskityksiltä. Kotijoukkue oli selvästi päättänyt jääräpäisesti ulosmitata pituusylivoimansa ja ratkaista pelin sillä. Klubin hyökkäyspeli näytti edelleen siltä kuin joukkue ei olisi tiennyt mitä tehdä. Ensimmäinen 15-minuuttinen päättyi maaleitta.

Toinen 15-minuutin jatko-ottelu alkoi samoilla nuoteilla kuin ensimmäinen, sillä erotuksella, että nyt RFS kykeni luomaan vaaraa Klubin maalille, kun se nosti sinne enemmän väkeä. Klubin pallollinen tekeminen ja sen hyökkääminen jäi hätäiseksi, mikä johti siihen, että pelin painopiste pysyi pääasiassa sen päädyssä, ja naapurin vaaratilanteet ja erikoistilanteet seurasivat tosiaan. Klubin onneksi se onnistui välttämään takaiskun ja sai vietyä ottelun rangaistuslaukauskilpailuun.

HJK voitti pilkkukisan, kun kotijoukkueen kk-pelaaja Stefan Panic laukaisi oman pilkkunsa taivaan tuuliin, ja Klubi-miehistö upotti kaikki omat rangaistuslaukauksensa. Hienoa HJK ja hyvä Suomi!

RFS-HJK 2-1 (0-0) rp. 4-5

48ʹ 1-0 Artūrs Zjuzins
56ʹ 2-0 Stefan Panić
75ʹ 2-1 Murilo

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: