PalloTV - Tanska vastassa - Helmareilla iskun paikka
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
12.07.2022

Tanska vastassa – Helmareilla iskun paikka

Helmarien EM-kisataipaleen toinen alkulohko-ottelu pelataan tänä iltana, kun Suomi saa vastaansa Tanskan. Ottelu vihelletään käyntiin Stadium MK:lla klo 19:00 alkaen. Kummallakin maalla on allaan ruma tappio - Helmarit hävisi Espanjalle 1-4 ja Saksa pieksi tanskalaiset lukemin 4-0.

Suomen osalta tunnelmat olivat kaksijakoiset. Tappio - varsinkin iso sellainen - on aina tappio. Ilmatilan ja erikoistilanteiden puolustaminen meni suomalaisilta pahasti pieleen. Toisaalta vastustaja on yksi maailman kovimmista naisjalkapallomaista, jota vastaan Suomi teki kentällä kaikkensa. Tappio oli materiaalieron edessä vääjäämätön. Tilastot olivat hurjat ja niihin verrattuna maltillinen lopputulos kertoo sen, että kentällä myös onnistuttiin joissakin asioissa. Suomi jopa horjutti Espanjaa nopealla avausmaalillaan.

Tanska sen sijaan sai elämänsä kyytiä Saksalta ja neljän maalin tappio naapurimaalle oli sille iso nöyryytys. Tämä tarkoittaa joko sitä, että tanskalaisten itseluottamus on yhä pohjamudissa tai Helmarien tulee olla valmiina kohtamaan sisuuntunut, voitontahtoa ja raivoa suorastaan pursuava vastustaja. Sen lisäksi Helmarit tarvitsee hienosäätöä ja tason nostoa omaan peliinsä.

Suomen voiton avaimet lepäävät yhä edelleen tiiviin joukkuepuolustamisen onnistumisessa. Sen saralla Helmarit sai jobinpostia, kun Tuija Hyyrynen sai positiivisen tuloksen koronatestistä ja on poissa riveistä. Natalia Kuikka lienee palautunut pelikuntoon oman sairastelunsa jälkeen, mutta puolustuksen permanentin vaihtelu pelistä toiseen ei tietenkään tee hyvää.

PalloTV:n haastattelussa asiantuntija Ilkka Marttila analysoi pelattua avausottelua. Jälkimmäisellä puoliskolla pureudutaan illan kamppailuun.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: