PalloTV - SJK jatkoon Konferenssiliigan karsinnassa – Jervis teki hatullisen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
14.07.2022

SJK jatkoon Konferenssiliigan karsinnassa – Jervis teki hatullisen

RAPORTTI: Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen 2. osaottelu SJK-FC Flora 4-2 (0-1), yhteistulos 4-3.

Seinäjoella tehtiin torstaina historiaa, kun SJK nousi 3-0 tappioasemasta voittoon virolaista FC Floraa vastaan, ja selvitti samalla tiensä jatkoon Konferenssiliigan karsinnassa. Ottelun sankareiksi nousivat hyökkääjä Jake Jervis, joka teki hattutempun, ja jatko-ottelussa vapauttavan osuman laukonut keskuspuolustaja Ville Tikkanen. SJK kohtaa seuraavaksi norjalaisen Lilleströmin ensi viikolla. Floran euroseikkailu päättyi tähän.

Asetelma torstain otteluun oli herkullinen ja samalla selvä, ainoastaan voitto pitäisi SJK:n eurounelman elossa. Flora oli voittanut ensimmäisen osaottelun 1-0 Tallinnassa viime viikolla. Jatkoon menijä ratkaistaan yhteistuloksella, kun vierasmaalisääntöä ei enää sovelleta, joten Kerhon oli pakko tehdä ainakin yksi maali päästäkseen tasoihin yhteistuloksessa. Kahden maalin voitto takaisi suoran jatkopaikan.

Ottelun alku näytti heti, että rutinoitunut virolaisjoukkue oli tullut Seinäjoelle aktiivisella otteella, eikä pelkästään peruuttelemaan. Hyökkäyksiin lähdettiin monen miehen voimin ja pelisuunnitelmaan kuului myös aktiivinen prässi, kun siihen tarjottiin tilaisuutta.

Aktiivisuus kannatti, sillä ottelun 9. minuutilla Floran oikea laitapuolustaja Michael Lilander pääsi leikkaamaan sisään noin 20-metrissä, sai jalkansa vapaaksi ja laukaisi pelivälineen maalivahti Jesse Östin maalin etuylänurkkaan. Komea Laukaus, mutta todellinen kylmäsuihku SJK:n eurounelmalle. Nyt tästä tulisi pitkä ilta SJK:lle, mutta tilanne olisi silti vielä korjattavissa. Siihen tosin tarvittaisiin ensin pari maalia.

Puoliajan edetessä SJK pääsi pallon päälle, mutta Flora sai ohjattua sen pelaamisen laitoihin, eikä Kerholla ollut pääsyä vaara-alueille. Flora otti vastaan puolimatalalla blokilla, mutta avausmaalin jälkeen se putosi nopeammin matalaan blokkiin puolustamaan boksiaan ja estämään kerhon pääsyn sen selustaan.

SJK:n pitkistä hyökkäyksistä lähteneet Floran nopeat vastahyökkäykset osoittautuivat heti vaarallisiksi. Floran hyökkääjä pääsi jo kertaalleen nokatusten Östin kanssa, mutta seinäjokisten onneksi ilman tulosta.

Puoliajan loppua kohti peli pyöri pääasiassa Floran päädyssä, mutta SJK:lla oli edelleen vaikeuksia päästä laukaisupaikoille, joten sen hyökkääminen oli pääasiassa keskittämistä. Kerhon pallollinen tekeminen oli verkkaista. Kotijoukkue kyllä piti palloa, mutta mitään ei tapahtunut. Floralla ei ollut mitään hätää. He pelasivat jämäkkää puolustuspeliä, eikä heillä ollut suuriakaan vaikeuksia pitää Kerho pois pahan teosta. Puoliajalle mentiin virolaisjohdossa.

Kerho tuli pirteästi toiselle puoliajalle ja onnistui heti luomaan hyökkääjä Jake Jervisille ottelun ensimmäisen laukaisupaikan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. SJK-kannattajien ilo oli lyhyt, sillä Flora siirtyi 2-0 johtoon jo 47. peliminuutilla. Virolaisten kk-pelaaja Henrik Ojamaa pääsi laukomaan kuudentoista rajalta, pallo suuntautui suoraan kohti Östiä, mutta hän haparoi ja pallo lipesi maaliin hänen käsiensä kautta. Nyt SJK:lla oli korkea vuori kiivettävänä. Sen pitäisi taikoa jostakin kolme maalia, jotta se saisi vietyä pelin edes jatko-otteluun.

Ottelun 57. minuutilla SJK:n toiveet heräsivät eloon, kun Jervis kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Hyökkääjä asteli itse pallon taakse ja teki varman maalin. Nyt myös seinäjokelaisyleisö heräsi jälleen eloon ja SJK lähti taka-ajoon.

Kerholla oli vahva ote pallosta ja peli pyöri Floran kenttäpuoliskolla. Ottelun 66. minuutilla kk-pelaaja Pyry Hannola ja hyökkääjä Tuomas Kaukua pelasivat nätin kombinaation kuudentoista sisällä, ja Jervis pääsi tasoittamaan pelin maalin edestä. Hieno pelitilannemaali ja todella tärkeään paikkaan. Nyt Kerho tarvitsi vielä yhden maalin tasoittaakseen yhteistuloksen ja viedäkseen ottelun jatko-otteluun.

SJK painoi päälle ja haki vimmatusti johto-osumaa. Flora tunsi selvästi paineen ja sen pelaaminen hyytyi tyystin. Eikä heidän työtään helpottanut sekään, että puolustaja Ken Kallaste ajettiin suihkuun toisen keltaisen kortin seurauksena.

SJK nousi johtoon ottelun 85. peliminuutilla, kun Hannola pääsi keskittämään vasemmalta ja Jervis viimeisteli hattutemppunsa takatolpalta. Nyt yhteistulos oli tasoissa ja SJK:lla avaimet omissa käsissä. Lisäksi Flora oli yhden miehen vajaalla. Nyt tai ei koskaan ajateltiin SJK-kannattajien keskuudessa. Tätä ei olisi moni heistä uskonut mahdolliseksi SJK:n ensimmäisen puoliajan esityksen perusteella.

SJK:lle tarjoutui vielä puoliajan lopulla pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta palloa ei saatu Floran verkkoon, joten peliä jatkettiin jatko-ottelulla.

Jatko-ottelu jatkui siitä, mihin varsinainen peliaika päättyi. Peli pyöri vierasjoukkueen päädyssä, jossa se puolusti boksiaan tiiviisti matalassa blokissa. Ensimmäinen 15-minuuttinen oli SJK:n totaalista hallintaa miesylivoimalla, mutta vapauttava maali antoi edelleen odottaa itseään, joten tauolle mentäessä yhteistulos oli edelleen tasan.

Jatko-ottelun toinen puolikas alkoi jälleen SJK:n hallinnassa. Peli pyöri Flora-päädyssä ja tilanteet seurasivat toisiaan. Floran tilanne vaikeutui entisestään, kun hyökkääjä Sergei Zenjov ohjattiin suihkuun toisen keltaisen kortin seurauksena.

Ottelun ratkaisu nähtiin 113. minuutilla kun keskuspuolustaja Ville Tikkanen pääsi laukomaan vapauttavan voittomaalin 20-metristä Floran vasempaan alanurkkaan. Iso maali, joka siivitti SJK:n sen historian ensimmäiseen eurocupvoittoon ja jatkopaikkaan. Hyvä SJK ja Suomi.

SJK-FC Flora 4-2 (0-1)

9ʹ 0-1 Michael Lilander
47ʹ 0-2 Henrik Ojamaa
59ʹ 1-2 Jake Jervis
66ʹ 2-2 Jake Jervis
85ʹ 3-2 Jake Jervis
113ʹ 4-2 Ville Tikkanen

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: