PalloTV - Helmarien kisataival päättyy - Saksa vastassa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
16.07.2022

Helmarien kisataival päättyy – Saksa vastassa

Naisten EM-kisat ovat edenneet vaiheeseen, jossa alkulohkojen viimeiset kierrokset pelataan. Suomen lohkon kaksi viimeistä ottelua pelataan tänä iltana - Helmarit kohtaa Saksan ja Tanska yrittää pyristellä pudotuspeleihin Espanjaa vastaan. Molemmat ottelut alkavat klo 22:00.

Helmarit on kovan paikan edessä - kovamman kuin pitkiin aikoihin. Saksa on tasoltaan maailman valiomaita ja se on asian todistanut mm. kaatamalla kisojen voittajasuosikkeihin kuuluvan Espanjan maalein 2-0.

Helmarit lähtee otteluun siipirikkoisena. Koronavirus on nostanut jälleen ilkeää olemustaan ja kaatanut suomalaispelaajia petiin. Virus on ollut tuhoisa puolustuspäässä. Anna Westerlundin lisäksi nyt myös kahdessa aiemmassa ottelussa loistanut maalivahti Tinja-Riikka Korpela on riveistä poissa. Sen sijaan Tuija Hyyrysen paluu on mahdollisuuksien rajoissa. Reisivammaa potenut Adelina Engman on myös ollut jo harjoituksissa.

Tuttuun permanenttikokoonpanoon luottavalla Suomen päävalmentajalla Anna Signeulilla riittää pohdittavaa, miten menetykset paikataan ja millä taktiikalla otteluun lähdetään.

Suomen helpotus voi olla se, että Saksa on varmistanut jatkopaikkansa. Sillä on halutessaan varaa lepuuttaa avainpelaajiaan Suomea vastaan. Tekeekö se niin, on aivan eri tarinan paikka. Tuli vastaan millainen joukkue tahansa, Saksa on äärimmäisen kova pala purtava Helmareille. Voitto tai tasapeli olisi megaluokan yllätys.

PalloTV:n asiantuntija Ilkka Marttila avaa haastattelussa Saksan pelaamisen saloja. Lisäksi ruoditaan vielä mennyttä ottelua Tanskaa vastaan.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: