PalloTV - HJK haastaa Tshekin mestarin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
19.07.2022

HJK haastaa Tshekin mestarin

FC Viktoria Plzen on juoksuvoimainen ja suoraviivainen joukkue.

HJK on ison haasteen edessä. Klubi kohtaa Tshekin mestarijoukkueen FC Viktoria Plzeňin Mestareiden Liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Se pelataan Töölön jalkapallostadionilla keskiviikkona klo 19:00 alkaen. Toinen osa pelataan ensi viikon tiistaina Doosan Arenalla Plzeňissä.

Otteluparin voittaja etenee kolmannelle karsintakierrokselle, jossa se saa vastaan voittajan slovenialaisen NK Mariborin ja moldovalaisen FC Sheriffin välisestä ottelusta. Häviäjän pelit jatkuvat Eurooppaliigan kolmannella karsintakierroksella, jonne arpa heitti vastustajan saman edellä mainitun otteluparin häviäjästä. Eurooppaliigassa karsintakierros on ensimmäinen, vaikka se on nimetty kolmanneksi sellaiseksi.

HJK:n haaste on iso. Seuran valmentaja Toni Koskela luonnehtii Tshekin pääsarjaa yhdeksi Euroopan juoksuvoimaisimmista liigoista. FC Viktorian pelityyliä Koskela kuvaa suoraviivaiseksi ja joukkuetta itseään sekä fyysisesti vahvaksi.

HJK joutuu otteluun siipirikkoisena. Pitkäaikaispotilaiden listoilla on monta tärkeää nimeä ja vaivoistaan toipunut Riku Riski hakee omasta toiveestaan pelikuntoa seuran reservijoukkueesta eikä ole UEFA:n säännöistä johtuen edustuskelpoinen FC Viktoriaa vastaan. Roope Riski, Valtteri Moren ja Manuel Martic ovat pitkäaikaispotilaita, Joona Toivio on myös loukkaantuneiden kirjoissa.

Tuoreista hankinnoista uusi hyökkääjä Malik Abubakari pelasi jo Veikkausliigan ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Hän myös onnistui tärkeimmässä tehtävässään eli maalinteossa. Sen sijaan Paulus Arajuuri ei ole pääsemässä kentälle. Häneltä odotetaan treenejä alle ennen pukeutumistaan pelipaitaan. Myöskään pitkästä sairaskaudesta toipunut Miska Ylitolva ei ole vielä saamassa minuutteja.

FC Viktoria on perinteikäs seura. Se on perustettu jo vuonna 1911, mutta se on esiintynyt historiansa aikana useilla eri nimillä. Nykyiseen ja lähes alkuperäiseen nimeensä FC Viktoria palasi vuonna 1993.

FC Viktoria on noussut Tshekin liigan kestomenestyjäksi vasta 2010-luvulla. Sitä ennen seura oli hissijoukkueena sahaten eri sarjatasojen väliä tiuhalla tahdilla. Aika ajoin FC Viktorian onnistui kuitenkin vakiinnuttaa paikkansa pääsarjassa, jossa se pelasi välillä myös pidempiäkin jaksoja.

Menestystä ei kuitenkaan tullut kuin yhden Tshekin cupin voiton muodossa 1970-luvulla. TJ Škoda Plzeňin nimellä pelannut seura pääsi eurokentille silloiseen Cup-voittajien cupiin, vaikka se hävisi Tshekkoslovakian cupin. Finaalin vastustajana ollut Slovakian cupin voittaja pelasi itsensä myös maan mestariksi, minkä vuoksi paikka eurokentille avautui.

Sijoitukset liigan häntäpäässä ja hissiliike sarjojen välillä jatkui myös 2000-luvulla, kunnes FC Viktoria nousi pääsarjaan kauden 2004-05 päätteeksi. Siitä alkoi seuran menestys. FC Viktoria voitti ensimmäisen mestaruutensa kaudella 2010-11. Oireita menestyksestä oli näkynyt jo edellisellä kaudella, kun seura voitti Tshekin cupin. Ensimmäisen mestaruutensa jälkeen FC Viktoria on ollut maansa ykkönen viisi kertaa ja ollut cupin kakkonen kahdesti. FC Viktoria jäi mitalikolmikon ulkopuolella ainoastaan kaudella 2020-21.

FC Viktoria on rutinoitunut euro-otteluiden kävijä. Se on selviytynyt seitsemän kertaa joko Mestereiden Liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen - viimeksi kaudella 2018-19, jolloin FC Viktoria pääsi Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Dinamo Zabreb pudotti FC Viktorian jatkosta yhteismaalein 4-2.

Video: HJK TV

Artikkeliin liittyviä aiheita: