PalloTV - Jervis tuhri rankkarin - SJK:n yllätys savuna ilmaan
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
21.07.2022

Jervis tuhri rankkarin – SJK:n yllätys savuna ilmaan

RAPORTTI: SJK - Lillestrøm SK 0-1 (0-0)

SJK aloitti Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen tappiolla. Se hävisi kotikentällään suomalaisen Kaan Kairisen edustamalle norjalaisseuralle Lillestrøm SK:lle maalein 0-1 (0-0). Toinen osaottelu pelataan vieraskentällä viikon kuluttua ja siellä SJK:lla on tämän päivän tuloksen myötä todella iso vuori kiivettävänään.

SJK:n osalta tulos oli harmillinen ja iso kolaus, sillä Lillestrøm SK ei loppujen lopuksi mitään ihmeellistä esittänyt. Totta kai se oli vahvempi joukkue ja loi puolustusvoittoisesta taktiikastaan huolimatta paremmat maalipaikat kuin SJK. Silti, jos tähdet olisivat olleet kohdallaan, olisi SJK voinut raapia tasapelin tai jopa voittaa ottelun.

Lillestrøm SK ei ollut keksinyt pyörää uusiksi, vaan se veti ottelun läpi tavalla, joka on tuttu niin monesta vastaavasta ennalta selvästi vahvemman ja heikomman kohtaamisesta. Tuoreimpana esimerkkinä on vaikkapa eilinen Mestareiden Liigan karsintaottelu HJK:n ja FC Viktorian välillä. Ennalta vahvemmalle riittää puolustettu tasapeli tai pienimaalinen voitto vieraissa pelatusta avausottelusta. Kotona sitten vastustaja jyrätään.

Tällä taktiikalla myös Lillestrøm SK oli liikkeellä. Se oli ryhmittäytynyt matalaan blokkiin ja puolusti tiiviisti. Lillestrøm SK antoi SJK:lle mahdollisuuden pitää palloa jopa enemmän kuin se osasi odottaakaan. Kotijoukkueen ei kuitenkaan onnistunut käyttää suuresti hyväkseen avautunutta mahdollisuutta. Ei siihen älyttömästi ollut kyllä eväitäkään. Toisaalta matala tempo nousi jälleen esiin. Kun tie oli auki, liinat vedettiin kiinni ja SJK päästi Lillestrøm SK:n puolustuksen organisoitumaan takaisin muotoon.

Maine ja mammona on katoavaista. Edellisen otteluparin hattutempullaan ratkaissut Jake Jervis muuttui tänään kertaheitolla supersankarista antisankariksi. Ottelua oli pelattu reilu tunti, kun Vetle Dragsnes rikkoi SJK:n taskurakettia Diego Rojasia rangaistuspotkun arvoisesti. Jervis asteli päättäväisesti pallon taakse. Laukaisu. Lillestrøm SK:n maalivahti Mads Christiansen aavisti väärään nurkkaan. Tolppa kilahti. Tunteet heilahtivat katsomossa sekunnissa laidasta toiseen - toivosta ja riemusta epäuskoon ja murheeseen. Samalla taisi muutama euron merkki vilistä SJK:n omistajatahojen silmissä.

Jalkapallon vanha lainalaisuus on se, että jos et itse tee, kaveri tekee. Epäonnistuneesta rangaistuspotkusta ei kulunut kuin pari minuuttia ja verkko soi SJK:n maalissa. Lillestrøm SK sai kulmapotkun, jonka vieraiden aktiivinen keskushyökkääjä Jerome Akor Adams puski kohti maalia. Rangaistuspotkun aiheuttanut Dragsnes oli takatolpalla päivystämässä ja survoi pallon verkkoon melkeinpä maaliviivalta. Jervis katseli tolppamiehen roolissa tätä tilannetta aitiopaikalta.

Rangaistuspotkun lisäksi SJK:lla oli vain kourallinen hyviä maalintekopaikkoja. Yhden niistä Jervis tuhri ottelun alkuminuuteilla. Siinä niitä faktoja, joilla onnekkaasta Hannu Hanhesta tuli kerta heitolla epäonnekas Aku Ankka.

Lillestrøm SK ei siis esittänyt mitään ihmeellistä tämän päivän ottelussa. Siihen ei kannata tuudittautua eikä sen kannata antaa hämätä. Lillestrøm SK:lla oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta SJK:n erinomaisesti pelannut maalivahti Jesse Öst teki useimmat niistä tyhjiksi. Niiden lisäksi maalivahdin parhaat kaverit olivat pitämässä ottelun numerot pienissä luvuissa. Lillestrøm SK osui kahdesti ylärimaan ja kerran tolppaan.

Seuraavaksi siirrytään norjalaisten kotikentälle ja kotikenttä on suuremmalle seuralle aina kotikenttä. SJK:n on petrattava huomattavasti esitystään ja palattava parissa Veikkausliigaottelussa nähdylle tehotasolle maalin edessä. Riskejäkin on otettava. Vain sillä tavalla SJK etenee kolmannelle kierrokselle. Mahdotonta se ei ole. Pienimuotoinen lottovoitto se on. Mutta hei, onhan SJK noussut euro-otteluissa kolmenkin maalin tappioasemasta voittoon.

SJK - Lillestrøm SK 0-1 (0-0)
68. 0-1 Vetle Dragsnes
yleisöä: 3 600

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia