PalloTV - FC Viktorialta täystyrmäys HJK:lle
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
26.07.2022

FC Viktorialta täystyrmäys HJK:lle

RAPORTTI: FC Viktoria - HJK 5-0 (3-0), yhteismaalit 7-1

HJK sai shokkihoitoa tshekkiläiseltä FC Viktorialta. Mestareiden Liigan toisen karsintakierroksen toinen osaottelu päättyi 0-5 (0-3) tappioon ja HJK putosi jatkosta yhteismaalein 1-7. Europelit jatkuvat seuraavaksi Eurooppaliigan kolmannella karsintakierroksella, jossa se kohtaa NK Mariborin. Slovenialaisseura hävisi oman karsintansa moldovalaiselle FC Sheriffille yhteismaalein 0-1.

Jälkipolville jäi vähän kerrottavaa. Pääsääntöisesti ottelu noudatteli samaa käsikirjoitusta kuin viikko sitten Helsingissä. Myös odotukset tästä toisesta ottelusta kävivät yksiin tapahtumien kanssa. HJK joutui lähes loppuunmyydyllä Doosan Arenalla melko pahaan helteeseen.

Pahempaakin olisi kenties voinut olla odotettavissa, mutta FC Viktoria pääsi otteluun hyvistä lähtökohdista maalin johtoasemassa. Sen vuoksi kotijoukkueen ei tarvinut laittaa parasta esitystään peliin. Tässä mielessä FC Viktoria pelasi jälleen erittäin fiksusti. Se ei polttanut energiaansa yhtään enempää kuin sen tarvitsi. Joukkue tiesi ihan hyvin, että perusesitykselläkin yksi tai kaksi maalia syntyy jossain vaiheessa. Jatkoon olisi riittänyt vaikka tasapelikin.

Tasoerot huomioon ottaen HJK sai pitää palloa yllättävänkin paljon, mutta sen hallinta oli useinmiten poikittaissyöttelyä puolustuslinjassa. Kun kotijoukkueen pelaaja prässäsi, pallo oli syötettävä alas päin tai purettava osoitteettomana hyökkäyssuuntaan. Muunlaisten ratkaisujen tekemisiin ei yksinkertaisesti vain ollut aikaa.

HJK:lle tarjottiin mahdollisuutta muuttaa käsikirjoitusta ottelun alussa, mutta Bojan Radulovic ohjasi niukasti ohi David Brownen keskityksen. FC Viktoria vastasi hetkeä myöhemmin toisessa päässä. Luděk Pernica tuikkasi lähietäisyydeltä verkkoon Lukáš Kalvachin lähettämän sivuvapaapotkun. Se oli FC Viktorian ensimmäinen kunnon maalintekotilanne.

Ottelulle laitettiin käytännössä piste ja HJK:n pyristelylle loppu jo kymmentä minuuttia myöhemmin. Jan Sýkora antoi pystysyötön kotijoukkueen kolumbialaiselle keskikenttäpelaajalle Jhon Mosqueralle. Jukka Raitala katkaisi Mosqueran keskityksen, mutta pallo meni suoraan keskelle kaventaneelle Sýkoralle. Tämä laukoi sydämensä kyllyydestä. Maalillaan toista kertaa yllätetyn Conor Hazardin ei auttanut kuin takoa maata ja poimia pallo verkosta peliin.

Jos joku vieläkin elätteli toiveita HJK:n jatkopaikasta, Sýkora ja Lukáš Hejda lähettivät toisenlaisen terveisen helsinkiläiskannattajille. Klubi epäonnistui jälleen erikoistilanteen ja maalin edustan puolustamisessa. Sýkora antoi tällä kertaa sivuvapaapotkun, jonka Hejda kävi tökkimässä sisään viiden metrin etäisyydeltä.

Loppuosa ottelusta kuluikin minuuttien pois pelaamisen merkeissä. HJK:n onnistui luoda ainoastaan yksi kunnon hyökkäys, joka päättyi Brownen niukkaakin niukempaan ohipuskuun. Erikoistilanteiden osalta Klubi sai pari vapaapotkua hyviltä paikoilta, mutta ne molemmat tuhrittiin laukauksiin päin muuria. Ainoa kulmapotkukin oli heikkolaatuinen.

FC Viktoria sen sijaan kävi lähentelemässä muutamaan otteseen HJK:n maalia. Viimeisellä vartilla se osuikin kahdesti, kun ottelun parhaaksi pelaajaksi kohonnut Sýkora ja vaihdosta kehiin tullut Jan Kliment kaunistelivat vielä lukemia.

HJK:lle tappio oli ruma, mutta tässäkin tummassa pilvessä on oma hopeareunuksensa. Kausi jatkuu Eurooppaliigan karsinnoissa. Vastaan asettuu seura, joka kuuluu realistisesti kaadettavien joukkoon. Eikä tappio vieläkään haittaa, sillä tie Konferenssiliigaan on edelleen avoinna. Samalla kassakone kilisee koko ajan.

FC Viktoria Plzen - HJK 5-0 (3-0)
11. 1-0 Luděk Pernica
21. 2-0 Jan Sýkora
31. 3-0 Lukáš Hejda
73. 4-0 Jan Sýkora
84. 5-0 Jan Kliment
yleisöä: 10 810

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: