PalloTV - EIF palkkasi portugalilaisen valmentajan
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.07.2022

EIF palkkasi portugalilaisen valmentajan

Filipe Pedrolla on pitkä kokemus valmentajana nuoresta iästään huolimatta.

Portugalilainen Filipe Pedro on EIF:n uusi päävalmentaja. Edellinen, täksi kaudeksi seuraan palkattu päävalmentaja Mikko Manninen irtisanottiin viikko sitten. Mannisen viimeiseksi työtehtäväksi jäi heinäkuun puolivälissä JäPS:iä vastaan pelattu kotiottelu, jonka EIF hävisi 0-3. Viimeisin ottelu PK-35:ttä vastaan hoidettiin Mannisen entisen esikunnan voimin. EIF hävisi myös sen - nyt lukemin 1-3.

Uudeksi valmentajaksi palkattu Pedro tulee Sporting Lissabonin organisaatiosta. Pedro on vasta 35-vuotias, mutta hänellä on silti takanaan jo toistakymmentä vuotta pitkä ura erilaisissa valmennustehtävissä niin pää-, apu- kuin kuntovalmentajanakin. Pedro kuuluu myös niihin Espanjan ja Portugalin alueelta tuleviin valmentajiin, joilla on akateeminen tutkinto valmentamisen saralta.

Pedron sopimus kestää kauden loppuun saakka.

– Tuloksen perusteella meillä on optio jatkaa tämän kauden jälkeenkin, EIF:n edustusjoukkuetta pyörittävän osakeyhtiön puheenjohtaja Niclas Lindgren kommentoi seuran verkkosivuilla.

Lindgrenin mukaan Pedro tuli valituksi puolenkymmenen ehdokkaan joukosta. Loppusuoralla oli kaksi nimeä, joista toinen oli Pedro ja toinen ruotsalaisvalmentaja.

– Hän on meidän makuisemme valmentaja - analyyttinen ja tiimityöskentelystä pitävä, Lindgren jatkaa.

Uusi valmentaja joutuu tulemaan toimeen ilman kahta pelaajaa. Ykkösen maalipörssiä yhä johtava ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson lähti vaativampiin ympyröihin ja siirtyi Veikkausliigassa pelaavaan Tampereen Ilvekseen. Tuorein lähtijä on maalivahti Mehdim El Moutacim, joka lopettaa ammattilaisuransa tältä erää. Hän muuttaa Tukholmaan ja aloittaa opiskelut paikallisessa kauppakorkeakoulussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: