PalloTV - KuPS lunasti jatkopaikan Konferenssiliigassa - Ottelu repesi lopussa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.07.2022

KuPS lunasti jatkopaikan Konferenssiliigassa – Ottelu repesi lopussa

Lillestrøm oli seinäjokisille liian kova pala purtavaksi.

Kuopion Palloseura jatkaa ainoana suomalaisseurana Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle. KuPS kävi vääntämässä jatkopaikkaan oikeuttaneen voiton moldovalaisesta FC Milsami Orheista. Ottelun lopputulos oli 4-1 (1-1) ja jatkopaikka heltisi yhteismaalein 6-3.

Ottelu oli odotetun vaikea KuPS:lle. Kuopiolaiset saivat pitää palloa ja tehdä peliä. FC Milsami keskittyi puolustamaan erittäin tiiviisti ja kyttäsi vastaiskupaikkoja. KuPS joutuikin tekemään täyden päivätyön voittonsa eteen. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta viimeisillä minuuteilla Daniel Carillon ja Filip Valencicin tekemiin maaleihin.

Ottelun sankariksi kohosi todellinen jokerikortti - keskuspuolustaja Tony Miettinen, joka viimeisteli kulmapotkun päätteeksi kuopiolaisten voittomaalin. Ennen tätä ottelua Miettinen oli pelannut vain 18 minuuttia Veikkausliigassa. KuPS:n valmentaja Simo Valakari heitti Miettisen kerralla uima-altaan syvimpään päähän, kun 19-vuotias nuorukainen joutui Taneli Hämäläisen paikkaajaksi kuopiolaisten puolustuslinjassa.

Suurella todennäköisyydellä KuPS:n seuraava vastustaja on sveitsiläinen Young Boys. Se voitti ensimmäisessä ottelussa FK Liepājan 1-0 ja tätä kirjoittaessa johtaa toista osaottelua maalein 2-0.

Kolmannen kierroksen ottelut pelataan 4. ja 11. elokuuta.

SJK:n euroseikkailu päättyi tappioon norjalaiselle Lillestrøm SK:lle. SJK hävisi vierasottelunsa maalein 2-5 (1-2) ja putosi kolmannelta karsintakierrokselta yhteismaalein 2-6. Seinäjokiset törmäsivät ennen kaikkea isäntien islantilaishyökkääjään Holmbert Fridjónssoniin, joka viimeisteli hattutempun. Nooa Laine ja Diego Rojas vastasivat SJK:n osumista.

FC Milsami - KuPS 1-4 (1-1)
27. 0-1 Gabriel Bispo
45.+2 1-1 Radu Gînsari
53. 1-2 Tony Miettinen
88. 1-3 Daniel Carillo
90. 1-4 Filip Valencic
yleisöä: 2 800

Lillestrøm SK - SJK 5-2 (2-1)
23. 1-0 Ifeanyi Onyedika
31. 1-1 Nooa Laine
42. 2-1 Holmbert Fridjónsson
56. 3-1 Holmbert Fridjónsson
61. 4-1 Holmbert Fridjónsson
82. 5-1 Colin Rosler
90.+1 5-2 Diego Rojas

Artikkeliin liittyviä aiheita: