PalloTV - Puolassa tehdään kuopiolaista futishistoriaa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
18.08.2022

Puolassa tehdään kuopiolaista futishistoriaa

KuPS pelaa ensimmäistä kertaa naisten euro-otteluissa.

Naisten Mestareiden Liigan ensimmäisen karsintakierroksen turnaukset alkavat ympäri Eurooppaa tänään. Neljän joukkueen miniturnauksia pelataan 15, joiden voittajat etenevät toiselle kierrokselle. KuPS on mukana Suomen puolustavana mestarina. Se osallistuu Puolan Łódźissa järjestettävään turnaukseen, jossa pelaavat emäntäseura UKS SMS Łódźin lisäksi myös liettualainen FC Gintra ja belgialainen RSC Anderlecht.

Neljän joukkueen turnauksissa pelataan välierät ja mitaliottelut. Välieristä jatkoon selvinneet pelaavat finaalissa, jonka voittaja pääsee toiselle kierrokselle. Kupletin juoni on hyvin raaka miesten vastaaviin kilpailuihin verrattuna - vain yhden ottelun voitto raivaa tietä seuraavaan vaiheeseen. Välierien hävinneet pelaavat pronssiottelussa, mutta se on vain muodollisuus. Pronssiottelulla ei ole kilpailullista merkitystä.

Turnausvoittajien lisäksi toiselle kierrokselle pääsee yhdeksän ennalta sijoitettua seuraa. Chelsea, FC Barcelona, Olympique Lyonnais ja Vfl Wolfsburg ovat automaattisesti lohkovaiheessa.

KuPS kohtaa välierässä Liettuan mestarin FC Gintran. Ottelu alkaa klo 15:00. Liettualaisseura on voittanut maansa mestaruuden 20 kertaa. FC Gintra on istunut valtaistuimellaan vuodesta 2005 lähtien ja se on kokenut euro-otteluiden kävijä. KuPS:lle ottelu on historiallinen. Seura pelaa ensimmäistä kertaa naisten euro-otteluissa.

Millaisin mielin KuPS on lähdössä ensimmäiseen eurorupeamaansa? Mikä on valmennusportaan näkemys tulevasta vastustajasta? Sen kertoo KuPS:n naisten päävalmentaja Ollipekka Ojala.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: