PalloTV - Pitkän kaavan finaali - KuPS toiselle kierrokselle naisten Mestarien Liigassa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.08.2022

Pitkän kaavan finaali – KuPS toiselle kierrokselle naisten Mestarien Liigassa

Anderlecht epäonnistui kahdessa viimeisessä rangaistuspotkussa.

KuPS lunasti tavoitteensa ja voitti Puolan Łódźissa pelatun naisten Mestarien Liigan karsintaturnauksen finaalin. Belgian mestari RSC Anderlecht kaatui rangaistuspotkukilpailussa maalein 4-3. Varsinainen peliaika päättyi tasan ja jatko-ottelussa kumpikin joukkue teki yhden maalin.

Anderlecht ei ollut loppujen lopuksi niin ihmeellinen joukkue kuin pelättiin. Pallollisessa pelissä KuPS pystyi haastamaan ja jopa viemään vastustajaansa. Se, missä KuPS:lla jäi paljonkin petrattavaa, oli maalipaikkojen hyödyntäminen. Suomen kentillä verkkoja heilutelleella Gentajana Rochilla oli monta paikkaa ratkaista ottelu hyvissä ajoin, mutta pohjoismakedonialaisen ruuti oli tuskastuttavan märkää.

Vaikeuksistaan huolimatta Rochi sai apinan karsitettua harteiltaan ja nousi avainasemaan. Hän teki molemmat KuPS:n tasoitukset - ensimmäisen rangaistuspotkusta ja toisen puskemalla pallon Anderlechtin maaliin jatko-ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Rochi myös aloitti rangaistuspotkukilpailun onnistuneella suorituksella.

Olosuhteet olivat hankalat. Paikallisen jalkapallostadionin nurmi oli kuluneessa kunnossa. Toisella puoliajalla rankkasade toi saavikaupalla vettä taivaalta, mikä huononsi nurmen kuntoa entisestään.

Naisten Mestarien Liigan karsintoja on pelataan tällä formaatilla vasta toista kertaa, minkä vuoksi KuPS:n suoritusta on vaikea täysin verrata suomalaisseurojen aikaisempiin saavutuksiin. HJK on kuitenkin päässyt pisimmälle yltämällä kaikkien aikojen ensimmäisen naisten eurokilpailun - kaudella 2001-2002 pelatun UEFA Women's Cupin - välieriin.

KuPS:n toisen karsintakierroksen vastustaja selviää myöhemmin. Jatkoon pääseiden joukossa ovat mm. Glasgow Rangers, Slavia Praha, Benfica, FC Zürich ja FC Rosengård.

RSC Anderlecht - KuPS 3-4 (2-2, 1-1, 1-0) rp
35. 1-0 Ştefania Vătafu
55. 1-1 Gentjana Rochi (rp)
102. 2-1 Sarah Wijnants
119. 2-2 Gentjana Rochi
rp-kilpailu
+ 0-1, Gentjana Rochi
+ 1-1, Laura Deloose
+ 1-2, Emma Peuhkurinen
+ 2-2, Mariam Toloba
+ 2-3, Emmi Siren
+ 3-3, Sarah Wijnants
- 3-3, Liina Nora
- 3-3, Litje de Keijzer
+ 3-4, Anna-Stina Simonen
- 3-4, Ştefania Vătafu

Artikkeliin liittyviä aiheita: