PalloTV - KuPS naisten Mestareiden liigan 2. karsintakierrokselle, jälkitunnelmissa päävalmentaja Ollipekka Ojala
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
22.08.2022

KuPS naisten Mestareiden liigan 2. karsintakierrokselle, jälkitunnelmissa päävalmentaja Ollipekka Ojala

KuPS nosti suomalaisen naisjalkapalloilun osakkeita voittamalla Puolassa pelatun Mestareiden liigan karsintaturnauksen. KuPS kaatoi belgialaisen Anderlechtin vaiheikkaan ja dramaattisen loppuottelun päätteeksi. Finaali eteni rangaistuspotkukilpailuun, joka päättyi KuPS:n hyväksi 4-3. Tilanne varsinaisen peliajan jälkeen oli 1-1 ja jatko-ottelun päättyessä 2-2. Kuopiolaiset pääsivät finaaliin voittamalla karsintaturnauksen välierässä FC Gintran 2-0.

KuPS etenee karsinnan toiselle kierrokselle. Sijoittamattomana seurana KuPS saa vastaansa jonkin seitsemästä sijoitetusta seurasta, joiden joukossa ovat mm. Benfica, FC Rosengård, Juventus ja Slavia Praha. Otteluparien arvonta tapahtuu 1. päivänä syyskuuta ja ne pelataan saman kuun loppupuolella. Voittajat etenevät lohkovaiheeseen, joka alkaa lokakuussa.

Naisten Mestareiden liigan formaatti on vaihdellut vuosien varrella, minkä vuoksi suora vertailu kausien välillä on vaikeaa. Kyseessä on kuitenkin yksi suomalaisen naisjalkapalloilun parhaista suorituksista seuratasolla vähään aikaan. Lähin vastaava menestys löytyy kaudelta 2018-19, jolloin FC Honka sijoittui 32 parhaan joukkoon. FC Honka eteni lohkoina pelatuista karsinnoista ensimmäisellä pudotuspelikierrokselle, jossa FC Zürich oli liian vahva yhteismaalein 1-6.

Millaiset ovat KuPS-leirin tunnelmat hienon saavutuksen jälkeen? PalloTV tavoitti väsyneen mutta onnellisen KuPS:n päävalmentajan Ollipekka Ojalan kotimaan kamaralta ja pääsi jututtamaan häntä.

Toimittaja: Raine Pernu
Kansikuva: Miska Savolainen

Artikkeliin liittyviä aiheita: