PalloTV - Kansallisen Liigan mestaruustaistelu vielä elossa
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
29.08.2022

Kansallisen Liigan mestaruustaistelu vielä elossa

Kansallisen Liigan välitilinpäätöksessä ruoditaan tilannetta tuoreeltaan runkosarjan päättymisen jälkeen.

Kansallisen Liigan runkosarjan saatettiin päätökseen lauantaina. Päätöskierroksella pelattiin kaksi tärkeää ottelua, joissa mitattiin askelmerkkejä tulevia jatkosarjoja silmällä pitäen. HJK kaatoi kärkiottelussa KuPS:n 1-0, mikä pitää mestaruustaistelun vielä elossa. ONS oli jumbofinaalissa NJS:ää parempi maalein 2-1. Oululaisvoitto antaa ONS:lle avaimet käteen välttää suora putoaminen.

KuPS:n voitto HJK:sta olisi tarkoittanut sitä, että kuopiolaisten toinen käsi olisi tarrannut tukevasti kiinni mestaruuspokaaliin. Nyt ero KuPS:n ja Klubin välillä kutistui neljään pisteeseen - eron kuromiseen on aikaa ylemmässä loppusarjassa pelattavat viisi ottelua. KuPS:lla on edessään vielä naisten Mestareiden Liigan toisen kierroksen karsinta, mikä rasittaa voimavaroja ja saattaa sotkea joukkueen fokusta pois kotimaisilta kentiltä.

KuPS:n pahimmaksi uhkaajaksi alkukaudesta noussut PK-35 Vantaa on menettänyt pelin mestaruuden ja hopean osalta. HJK on karauttanut ohi KuPS:n ykköshaastajaksi ja samalla PK-35 Vantaa on valunut pelaamaan pronssimitalista pykälä pykälältä parantaneen Åland Unitedin kanssa.

PK-35 ja HPS selvisivät ylemmän loppusarjan täytejoukkueiksi. Ilves ja FC Honka jäivät alempaan loppusarjaan.

FC Hongan osalta sijoitus on selvä pettymys. Espoolaisten puolustuspeli on toiminut. Sen päästettyjen maalien lukumäärä liikkuu samoilla suunnilla kuin ylemmän loppusarjan keskikastin joukkueilla. Toisessa päässä on ollut hankalampaa. FC Honka on sarjan kolmanneksi tehottomin joukkue. Ero esimerkiksi sijan ylempänä olevaan Ilvekseen on selvä. FC Hongan maaliero on -9, kun se Ilveksellä on -22.

ONS ja NJS pelaavat suoraa putoamista vastaan. ONS:n voiton myötä seurojen välinen ero repesi kuuteen pisteeseen. Maalierot ovat niin pahasti pielessä, että NJS käytännössä tarvitsee voitot keskinäisistä otteluista ja vielä yhden ylimääräisen tasapelipisteen. Nousijoiden välisen kilpajuoksun häviäjä putoaa suoraan Ykköseen. Voittajalle on luvassa oljenkorsi liigakarsinnassa Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: