PalloTV - Helmarit jahtaa MM-karsintojen jatkopaikkaa
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
30.08.2022

Helmarit jahtaa MM-karsintojen jatkopaikkaa

Lohkon kakkossija ratkeaa Suomen ja Irlannin välillä.

Naisten MM-karsinta huipentuu syyskuun alkupäivinä pelattaviin otteluihin. Helmarit kohtaa ensin Irlannin vieraissa (1. syyskuuta) ja sen jälkeen kotona Ruotsin (6. syyskuuta). Karsintalohkon päättävä ottelu Ruotsia vastaan pelataan Ratinan stadionilla Tampereella. Ennakkomyynnin perusteella on odotettavissa yleisöryntäys, joka rikkoo ainakin Helsingin ulkopuolella pelattujen kotiotteluiden ennätyksen (7 247 katsojaa, Suomi - Englanti, 2009).

Helmarien mahdollisuudet lohkovoittoon ovat jo menneet. Sen sijaan toinen sija ja paikka jatkokarsinnassa on vielä mahdollisuuksien rajoissa. Helmareilta kuitenkin vaaditaan joko melkoista venymistä tai kanssakilpailijoiden apua jatkokarsintaan pääsemiseksi.

Ruotsin etumatka on tavoittamaton. Se on varmistanut lohkovoitollaan paikan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ensi kesänä pidettäviin MM-kisoihin. Irlanti ja Suomi taistelevat toisesta sijasta. Kummallakin maalla on kaksi ottelua pelaamatta. Irlanti on yhden pisteen Suomea edellä ja sillä on huomattavasti parempi maaliero Georgiasta otettujen murskavoittojen ansiosta.

Skenaarioita on useita, mutta käytännössä Suomen pääsy kisoihin vaatii kahta voittoa. Irlannin kaataminen keskinäisessä ottelussa nostaisi Helmarit kaksi pistettä irlantilaisten edelle. Viimeisissä otteluissa Suomi joutuu kovaan kiirastuleen, kun se yrittää kaataa maailmanluokan valioihin kuuluvan Ruotsin. Irlanti matkustaa vierasotteluun ja yrittää kaataa Slovakian, jonka kanssa se pelasi 1-1 tasapelin karsinnan ensimmäisellä kierroksella.

Jos Slovakia kuitenkin leipoo yllätyksen ja joko voittaa Irlannin tai pelaa tasapelin, Suomen ei tarvitse ottaa viimeisestä pelistä pistettäkään. Keskinäisen ottelun tasapelikään ei vie Helmarien mahdollisuuksia kokonaan, mutta silloin jatkokarsintapaikka ei ole enää omissa käsissä edes voitolla Ruotsista. Slovakian pitää silloin estää Irlannin voitto. Suomen ja Ruotsin tasapeli sekä Irlannin tappio Slovakialle tuskin riittää juuri edellä mainittujen maalierojen vinoutumien vuoksi.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: