PalloTV - Ghanasta ghajahtaa - Accam johdatteli Interin cup-finaaliin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
31.08.2022

Ghanasta ghajahtaa – Accam johdatteli Interin cup-finaaliin

RAPORTTI: HIFK - FC Inter 2-3 (1-1)

Veikkausliigassa jumbona olevasta HIFK:stä ei ollut yllättäjäksi Suomen Cupin välieräottelussa. FC Inter hyödynsi tekopaikkansa paremmin ja lunasti tiketin finaaliin maalein 3-2 (1-1). Toisessa välieräottelussa KuPS kaatoi FC Lahden vieraskentällä 1-0 (1-0). Näin ollen KuPS ja FC Inter ovat vastakkain Olympiastadionilla lauantaina 17. syyskuuta pelattavassa loppuottelussa.

Välieräpaikkansa eteen HIFK joutui raivaamaan viisi vastustajaa tieltään. Se kaatoi kaksi alempisarjalaista murskalukemin ja haki kolmesta ottelusta voiton rangaistuspotkukilpailun kautta. HIFK pudotti matkallaan mm. FC Hongan, IFK Mariehamnin ja PK-35:n. Tähän otteluun se joutui lähtemään ilman Jarosta hankkimaa Guillermo Soteloa, joka pelasi cupissa jo pietarsaarelaisten paidassa ja oli edustuskelvoton. Kokoonpanosta puuttuivat myös mm. Jani Bäckman, Aatu Kujanpää ja Eetu Puro.

FC Inter pääsi välieriin astetta helpommalla, sillä eurokentillä pelanneena se sai yhden vapaakierroksen. Tuloksien varjossa turkulaisten taival on ollut yhtä haastava kuin HIFK:llä. FC Inter joutui rangaistuspotkukilpailuun niin HJK:n kuin SJK:nkin kanssa. Oman reservijoukkueensa FC Inter kaatoi 10-0. Välierään turkulaiset lähtivät samalla kokoonpanolla kuin edelliseen liigaotteluunkin, mutta avausta oli myllerretty viiden pelaajan verran.

Kokonaisuudessaan ottelu oli kohtuullisen viihdyttävää pelaamista, joskin tasollisesti sitä ei tarvinnut kirjoittaa unohtumattomien matsien kirjaan. Ensimmäinen puoliaika sujui hurlumhei -hengen vallitessa. Kumpikin joukkue piti omalla vuorollaan palloa ja hyökkäyksiä vyöryteltiin päästä päähän. Maaleiksi asti tilanteet realisoituivat vain kahdesti, kun Ifenyi Ani vei melkoisella unelmapommilla HIFK:n johtoon. Aleksi Paananen pääsi tekemään tasoituksen kotijoukkueen maalivahdin torjuttua Matias Tammisen vedon eteensä.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli energisellä olemuksellaa. Se oli niin vahvasti pallon päällä, ettei aneemisen oloinen FC Inter päässyt ensimmäiseen varttiin luomaan minkäänlaista uhkaa kotijoukkueen maalille. Sitten tapahtui toinen niistä asioista, joihin HIFK on niin monesti tällä kaudella kaatunut hyvissäkin otteluissa. Talven tekemiset, tai oikeastaan tekemättä jättämiset, kostautuivat. Kuntopohjan luomisen laiminlyöneeltä joukkueelta loppui menovesi. FC Inter ei edelleenkään esittänyt mitään ihmeellistä, mutta se pääsi silti ottamaan niskalenkin väsähtäneestä vastustajastaan.

HIFK:ltä puuttuu myös pelaaja, jolla maalinteko on selkäytimessä. Helsinkiläisten pallollinen tekeminen kehittyy peli peliltä ja nytkin se loi paikkoja aivan tarpeeksi, mutta kukaan ei ollut viemässä niitä loppuun asti. Verkko heilui kahdesti tänä iltana, mutta se kertoo enemmän FC Interin huonoudesta kuin HIFK:n hyvyydestä.

FC Interistä nousi esiin kolme pelaajaa. Sankarin viitan puki harteilleen kaksi maalia viimeistellyt ghanalaiskärki David Accam, joka sai tilaisuuden näyttää osaamistaan espanjalaishyökkääjä Joel Rodriguesin nilkutettua vaihtoon reisitällin vuoksi. Matias Tamminen teki puolestaan monta hyvää ylösnousua, joista kaksi johti myös maaliin. Tamminen oli rakentamassa turkulaisten kolmatta maalia 1-1 tasoituksen lisäksi.

Petteri Forsell oli totuttuun tapaan vaarallinen erikoistilanteissa ja jakoi ajoittain erinomaisia syöttöjä. Parempia pelejä häneltä on kuitenkin nähty. Mielenkiintoinen kaksintaistelu Roman Eremenkon kanssa saattoi viedä parhaimman terän Forsellin tekemisestä. Se kävi kuitenkin selväksi, ettei Forsell pysty kantamaan joukkuettaan yksin. Källmanin ja Kettingin lähdöt ovat heikentäneet turkulaisryhmää selvästi.

Eremenko oli HIFK:n paras pelaaja - kuten on ollut pelistä toiseen siitä lähtien, kun Rödan riveissä pääsi pelaamaan. Eremenko on kuitenkin samassa asemassa HIFK:ssä kuin Forsell FC Interissä. Hän jää liian yksin eikä pysty omin avuin kantamaan joukkuettaan varsinkin, kun se joutuu fysiikassakin antamaan tasoitusta vastustajilleen. Ramilson Almeida oli myös hyvässä torjuntavireessä.

HIFK - FC Inter 2-3 (1-1)
32. 1-0 Ifenyi Ani
43. 1-1 Aleksi Paananen
68. 1-2 David Accam
80. 1-3 David Accam
83. 2-3 Daan Klinkenberg
yleisöä: 1 897

-Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: