PalloTV - Kuopiossa tehdään historiaa - Naisten Mestareiden Liiga jo nurkan takana
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
20.09.2022

Kuopiossa tehdään historiaa – Naisten Mestareiden Liiga jo nurkan takana

KuPS:n naisten joukkue on suuren edessä. Mestareiden Liigan lohkovaihe on enää kahden ottelun päässä. Toisen karsintakierroksen kaksiosaisen otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan Kuopion Keskuskentällä huomenna klo 18:30 alkaen. KuPS kohtaa itävaltalaisen SKN St. Pöltenin.

KuPS:n vastustaja - pitkältä nimeltään Sportklub Niederösterreich Sankt Pölten - on Itävallan seitsenkertainen mestari. Mestaruudet ovat tulleet yhteen putkeen kaudesta 2014-15 lähtien. Väliin mahtui yksi kausi, joka jäi pelaamatta koronapandemian vuoksi. SKN St. Pöltenin kaksi ensimmäistä mestaruutta voitettiin FSK St. Pölten-Spratzernin nimellä. FSK fuusioitui paikalliseen miesten seuraan ja on pelannut SKN:n nimellä kaudesta 2016-17 lähtien.

Otteluparin voittaja etenee naisten Mestareiden Liigaan, joka pelataan toista kertaa lohkomuotoisena. Vielä kaudella 2020-21 kilpailu pelattiin pudotuspelien muodossa loppuun asti.

Naisten Mestareiden Liiga on muuttanut muotoaan useasti parikymmentävuotisen historiansa aikana, minkä vuoksi kausien vertailu toisiinsa ei ole aivan helppoa. Se on selvä, että KuPS:n näkökulmasta jo nyt liikutaan ennen purjehtimattomilla vesillä. HJK on yhdellä tapaa ollut paras suomalaisseura, kun se ylsi UEFA Women's Cupin nimellä kulkeneen kilpailun välieriin ensimmäisellä kaudella 2001-02.

SKN St. Pöltenin eurohistoria ei ole glooriaa täynnä. Viitenä ensimmäisenä kautena se pääsi Itävallan ranking-pisteiden avulla karsintavaiheen ohi suoraan pudotuspeleihin 32 parhaan joukkoon. Jokaisella kerralla SKN St. Pölten joutui laulukuoroon ensimmäisessä otteluparissa.

Toissa kaudella St. Pölten joutui pelaamaan molemmat karsintakierrokset, joissa se pudotti KFF Mitrovican ja ZSKA Moskovan. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan sveitsiläinen FC Zürich, jonka St. Pölten pudotti jatkosta yhteismaalein 3-0. Neljännesvälierissä tie nousi pystyyn ruotsalaista FC Rosengårdia vastaan. Viime kaudella St. Pölten voitti karsintaturnauksen välierässä Besiktasin, mutta hävisi finaalissa Juventukselle eikä päässyt lohkovaiheeseen.

Millainen joukkue SKN St. Pölten on ja millaista jalkapalloa se pelaa? Mitkä ovat tunnelmat Kuopiossa historiallisen hetken aattona? Näihin kysymyksiin ja muutamaan muuhunkin vastaa KuPS:n päävalmentaja Ollipekka Ojala.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: