PalloTV - ”Sijoitus alkulohkossa erittäin tärkeä jatkon kannalta”, Mika Nurmela
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
22.09.2022

”Sijoitus alkulohkossa erittäin tärkeä jatkon kannalta”, Mika Nurmela

Miesten A-maajoukkueen Nations League-taival jatkuu perjantaina, kun Romania tulee kylään Helsingin Olympiastadionille. Alkulohkon viimeinen ottelu on vuorossa maanantaina, kun Huuhkajat kohtaavat Montenegron Podgoricassa.

Suomi lähtee Nations Leaguen B-liigan 3-lohkon kahteen viimeiseen otteluunsa lohkon kolmannelta sijalta. Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellä. Montenegro on pinnan päässä toisena. Suomi on kolmantena neljällä pisteellä ja Romania on lohkon viimeisenä kolmella pisteellä.

Nations Leaguen alkulohkot pelattiin tällä kaudella tiiviissä tahdissa. Kaksi kolmasosaa alkulohkon peleistä pelattiin jo kesäkuussa. Tuolloin Suomi otti kotona pisteen Bosnia-Hertsegovinalta (1-1) ja kolme pinnaa Montenegrolta (2-0). Sitä seurasi tappiot Romanialle (1-0) ja Bosnia-Hertsegovinalle (3-2).

PalloTV tapasi Huuhkajien valmennusryhmään kuuluvan Mika Nurmelan ja kysyi, tyydyttääkö neljä pistettä neljästä ottelusta? Miten valmennusjohdossa arvioidaan tilannetta ennen kahta viimeistä karsintaottelua? Nähdäänkö otteluissa kokeiluja, ja jos niin millä pelipaikoilla? Minkälaiseen peliin he valmistautuvat Romaniaa vastaan? Mikä on sen ottelun kantava pelillinen teema? Miten Montenegro kaadetaan tiistaina? Mikä siinä ottelussa korostuu?

Syyskuun Nations League-otteluiden panokset kiteytettynä:

Nations Leaguen B-liigan lohkovoittaja ansaitsee paikan EURO2024-jatkokarsinnoissa, jotka pelataan varsinaisten EM-karsintojen jälkeen keväällä 2024. Lohkovoitto ei ole enää Huuhkajien omissa käsissä, mutta se on edelleen mahdollinen, mikäli Bosnia-Hertsegovina menettää pisteitä alkulohkon viimeisissä otteluissa.

Lohkon kakkossija on Huuhkajien omissa käsissä. Myös muilta kuin lohkon ykkössijalta voi ansaita paikan EURO2024-jatkokarsinnoissa riippuen varsinaisten EM-karsintojen tuloksista. Karsinnoista suoraan EM-kisoihin 2024 selviytyvät maat eivät katkokarsintoihin osallistu, ja niiden paikat annetaan Nations Leaguessa seuraavaksi parhaiten sijoittuneille.

Lohko neljäs eli viimeinen tippuu Nations Leaguen C-liigaan.

Nations League-otteluissa pelataan myös tärkeistä ranking-pisteistä, jotka vaikuttavat siihen, mihin koriin Huuhkajat päätyy 9.10 järjestettävässä EM-karsintojen arvonnassa.

Toimittaja: Junnu Leskelä