PalloTV - Rajamäki korvaa Johanssonin TPS:n valmentajana
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.09.2022

Rajamäki korvaa Johanssonin TPS:n valmentajana

Kuva: Tiina Pirilä

Uusi käskijä lupaa maltillisia korjausliikkeitä.

Ykkösen ylemmässä loppusarjassa toisena oleva TPS tiedotti myöhään eilen illalla irtisanoneensa päävalmentaja Jonatan Johanssonin tehtävistään. Seura kertoi tänään palkanneensa Marko Rajamäen vetovastuuseen loppukauden ajaksi. Valinnan osuminen Rajamäkeen oli odotettua.

Seurajohdon mitta tuli täyteen, kun TPS hävisi lauantaina FF Jarolle 0-1 (0-1). Tappio merkitsi suoran nousun hyvin todennäköistä karkaamista KTP:lle. Kotkalaiset voittivat KPV:n perjantaina lukemin 6-2. Se yhdistettynä TPS:n tappioon repi seurojen välisen eron neljään pisteeseen. Turkulaisten kausi on ollut vaikea, vaikka se sarjakakkosena onkin. Hyökkäyspeli on ollut aneemista ja virkamiesmäistä, mikä on näkynyt maalintekovaikeuksina useissa otteluissa.

Ykkösen ylemmässä loppusarjassa on vielä jäljellä kaksi kierrosta, joiden jälkeen voittaja nousee Veikkausliigaan. Kolme seuraavaa pääsevät kolmivaiheiseen liigakarsintaan.

Rajamäki ei juuri esittelyitä kaipaa varsinkaan Turun päässä. Pelaajana hän oli TPS:n oma kasvatti, joka pelasi suurimman osan peliurastaan kasvattajaseurassaan ja ylipäätään Turun seudulla. Rajamäki aloitti valmentamisen niin ikään TPS:ssä toimimalla pitkään seuran A-poikien joukkueen päävalmentajana. TPS:n edustusjoukkuetta hän valmensi kaudet 2010-13 ja Kuopion Palloseuraa 2014-16.

Rajamäki kuuli vanhan seuransa kutsuhuudon ja hyppää ruoriin luottavaisena.

– TPS oli minuun yhteydessä. Kun tiesin, mikä tilanne oli meille turkulaisille ja tepsiläisille rakkaassa seurassa, niin päätin ottaa tehtävän vastaan. Uskon vakaasti siihen, että nousutavoite on mahdollista saavuttaa, Rajamäki sanoo TPS:n verkkosivuilla.

Aikaa ei ole paljoa, joten Rajamäki suhtautuu realistisesti tulevaan urakkaansa.

– Valmentajana lähestyn asiaa niin, että teemme peliin korjausliikkeitä, jotka minä näen järkeviksi. Tavoitteena on nousu, eli tulosta haetaan. Täytyy löytää suhteellisen nopealla aikataululla se tapa, jolla voitetaan pelit. Nyt pitää löytää yhteinen sävel pelaajien kanssa siitä, mitä täytyy tehdä, jotta nousutavoite saavutetaan.

Rajamäki pääsee tositoimiin perjantaina, kun TPS saa KPV:n vieraakseen.

Kuva: TPS/Tiina Pirilä

Artikkeliin liittyviä aiheita: