PalloTV - Niin lähellä, niin kaukana - KuPS:n eurounelma murskaksi jatko-ottelun lopussa
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
28.09.2022

Niin lähellä, niin kaukana – KuPS:n eurounelma murskaksi jatko-ottelun lopussa

RAPORTTI: SKN St. Pölten - KuPS 2-2 (1-2, 1-2) jo, yhteismaalit 3-2

KuPS toiveet päästä naisten Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen tyssäsivät kuin nyrkin iskusta. SKN St. Pöltenin ja KuPS:n välinen toinen osaottelu päättyi kuopiolaisten voittoon 2-1 (2-1). Se tarkoitti puolen tunnin mittaista jatko-ottelua, jonka viimeisellä minuutilla St. Pölten osui ja vei lohkopaikan yhteismaalein 3-2.

KuPS joutui otteluun ilman kahta tärkeää hyökkäystrion pelaajaa, kun Lavdije Begolli loukkasi itseään ensimmäisessä osassa ja Gentjana Rochi oli pelikiellossa. Gabriela Cuevas oli sellaisessa kunnossa, että saattoi pukea peliasun päälleen, mutta aloitti pelin vaihdosta. Pelaamisesta tätä ei juurikaan huomannut, mutta poissaolot kavensivat päävalmentaja Ollipekka Ojalan vaihtoehdot vähiin.

Ottelussa esiintyi kaksi eri tavalla pelannutta joukkuetta. KuPS rakensi etenemisväyliä linja linjalta siinä missä SKN St. Pölten meni suoraviivaisesti ja nopeasti ylös - ajoittain jopa liiankin nopeasti. Kotijoukkueen pelinrakentelu puuttui ajoittain kokonaan. Siitä huolimatta verkko heilahti ensimmäisen kerran KuPS:n päässä.

Maalintekijänä kunnostautui St. Pöltenin slovenialaishyökkääjä Mateja Zver, joka oli lopulta täysin pitelemätön KuPS:n joukkueelle. Zver vastasi itävaltalaisten kaikista maaleista ottelusarjassa. KuPS sai estettyä St. Pöltenin hyökkäyksen, mutta syöttöketju pysähtyi jo ennen kuin se ehti alkaa. St. Pölten rakensi hyökkäyksen puolustuksen kautta ja pallo pelattiin lyhyin syötöin Zverille, joka kavensi löysät pois ja veti komean kudin yläriman alle. Syötön tarjoili Maria Mikolajova.

Maalin jälkeen KuPS lamaantui hetkeksi, mutta sai juonen päästä kiinni ja teki kaksi maalia hyvän pallollisen jaksonsa aikana. Tasoitus oli kuin oppikirjaesimerkki hyvästä hitaasta hyökkäyksen rakentelusta. Se päättyi Anni Hartikaisen komeaan kaukolaukaukseen, joka osui takayläkulmaan. Anni-Maija Kauppila avasi hyökkäyksen pitkällä puolenvaihdolla, joka tavoitti Hartikaisen. Tämä tarjoili vastuuta Emmi Sirenille, mutta hänen jouduttua prässin kohteeksi pallo palautui Hartikaiselle, joka ei kiitti kunniasta ja tykitti.

Vain neljä minuuttia myöhemmin alkoi aurinko KuPS:n taivaalla paistamaan yhtä keltaisena kuin seuran peliasu on. Hyökkäyspään sivurajaheiton jälkeen KuPS rakensi jälleen mallikkaan hyökkäyksen, jonka päätteeksi Kauppila antoi tarkan syötön Aino Krögerille. Kuopiolaisten normaalista hyökkäystriosta ainoaksi avaukseen jäänyt Kröger pääsi nokikkain St. Pöltenin maalivahdin kanssa eikä erehtynyt sijoituksessaan.

Emäntäjoukkue taisi luulla otteluparin ratkenneen, kun se päästi KuPS:n iskemään kahdesti. Tauon jälkeen kentälle tulikin vihainen, energinen ja nälkäinen joukkue, jonka kanssa KuPS oli hätää kärsimässä. Peli pyöri kuopiolaisten päädyssä ja KuPS:lle tuli aggressiivisen prässin alla paljon pallon menetyksiä sekä osoitteettomia, hätäisiä purkuja. Tilanne rauhoittui vasta 10-15 minuutin jälkeen ja puntit kentällä jälleen tasoittuivat.

Toisella puoliajan maalipaikat kirjattiin pääasiassa SKN St. Pöltenin hyväksi. Pommitusta ei kuitenkaan nähty eikä KuPS:lla varsinaista hätää ollut. Kröger sai vielä kaksi kohtuullisen hyvää tilaisuutta, mutta ensimmäinen kuivui aikailuun ja toisessa laukaus blokattiin. Anna Nurmi pääsi myös kokeilemaan. Hänen puskunsa suuntautui suoraan maalivahdin syliin.

Jatko-ottelu oli valju loppuratkaisua lukuun ottamatta. Siinä taisteli kaksi väsynyttä ja kaikkensa antanutta joukkuetta, jotka varoivat tekemästä ratkaisevaa virhettä, ja joista molempien ajatus taisi olla jo rangaistuspotkukilpailussa. Sitten iski kuopiolaisen naisfutiksen pahan ilman lintu Zver. Mikalojova antoi kulmalipun läheltä vapaapotkun, jonka Nanne Ruuskanen katkoi. Mikalojova palautti pallon boxiin, josta purkuyritys meni Zverille. Slovenialainen iski pallon volleystä takatolpan kautta maaliin. Veto näytti menevän jo ohi ja yllätti KuPS:n maalia vartioineen Fanni Söderströmin totaalisesti.

Putoamisesta huolimatta KuPS:n ei kannata olla suuresti murheissaan. Vuosikymmenen mahdollisuus jäi käyttämättä ja suuret palkintorahat saamatta, mutta KuPS:n koko eurotaival todisti, että suomalaisella naisten joukkueella on hyvät mahdollisuudet yltää Euroopan huippujen joukkoon. Tässä työssä KuPS on ollut Kansallisen Liigan esitaistelija. Ensi kesänä avautuu jälleen uusi mahdollisuus.

SKN St. Pölten - KuPS 2-2 (1-2, 1-2) jo.
6. 1-0 Mateja Zver
28. 1-1 Anni Hartikainen
32. 1-2 Aino Kröger
118. 2-2 Mateja Zver
yleisöä: 1 055
yhteismaalit 3-2

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia