PalloTV - TPS joutui pettymään raskaasti - KPV kävi ryöstämässä pisteen Turusta
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
30.09.2022

TPS joutui pettymään raskaasti – KPV kävi ryöstämässä pisteen Turusta

RAPORTTI: TPS - KPV 2-2 (1-0)

Päävalmentajan vaihtuminen Jonatan Johanssonista vanhaan TPS-ikoniin Marko Rajamäkeen ei ainakaan vielä auttanut turkulaisia. TPS käytännössä menetti viimeisenkin mahdollisuutensa suoraan nousuun pelaamalla 2-2 (1-0) tasapelin Turussa vierailleen KPV:n kanssa. Ratkaisun ensimmäinen etappi on sunnuntaina Tammisaaressa, kun kolmen pisteen karkumatkalla oleva KTP kohtaa EIF:n.

KTP tarvitsee vain yhden pisteen suoran nousun varmistamiseksi myös teoriassa. TPS:n mahdollisuus kammeta itsensä Ykkösen voittajaksi ja nousta suoraan Veikkausliigaan on monen jos-tekijän varassa. KTP:n on hävittävä sunnuntainen peli EIF:lle. Tasapelikin tarkoittaa sitä, että seurojen välinen ero lavenee liian suureksi ennen päätöskierroksella pelattavaa keskinäistä ottelua.

Erilaiset maalierot ovat myös TPS:n suoran nousun esteenä. KTP:llä on kulkenut hyökkäyspäässä huomattavasti liukkaammin ja sen myötä kotkalaisten maaliero on +32. TPS:n maaliero on vain +23. Jos KTP nyt sattuisi häviämään EIF:lle ja ratkaisu venyisi viimeiseen otteluun, tarvitsisi TPS vähintään neljän tai viiden maalin voiton nousun varmistamiseksi.

Suoran nousijan nimeä pähkäillessä TPS:n ei pidä unohtaa katsoa selän taakse. Umpisurkeasti kauden aloittanut FF Jaro on pelannut suorastaan satumaisen loppukauden ja se on kahdeksan tappiottoman ottelun putkessa. Se on nostanut FF Jaron vaivihkaa jo kolmanneksi ja pietarsaarelaiset ovat viiden pisteen päässä TPS:stä.

Jaro on lauantaina JäPS:n vieraana ja ottelun voitto kaventaisi eron enää kahteen pisteeseen. Voitto ja täysi pistepotti päätöskierroksella EIF:stä sekä TPS:n tappio KTP:lle nostaisi FF Jaron kakkoseksi ja kolmivaiheisen liigakarsinnan toisen vaiheen kotijoukkueeksi.

Kaikki paineet olivat siis TPS:llä ja sen lähtökohdat otteluun olivat muutenkin vaikeat. Valmentajan vaihtumisen lisäksi joukkueen puolustus oli parsittu sieltä täältä kokoon loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Sotisovasta olivat poissa Samba Benga, Rasmus Holma ja Joonas Sundman. Normaalisti keskikentällä ahertava Jesper Karlsson oli pakotettu pudottautumaan topparin tontille.

KPV matkusti Turkuun ilman polven sivusiteen repeämästä toipuvaa Sebastian Mannströmiä. Vanha liigakonkari on KPV:n tärkein yksittäinen pelaaja. Kokkolalaisten osalta otteluun lähtö oli silti vapautuneempi, sillä KPV:llä ei ole kilpailullisesti enää mitään saavutettavaa. Joukkue pelaa enää kunniasta ja antaa näyttöjä tulevaa kautta varten.

TPS:n uuden päävalmentajan Marko Rajamäen ja hänen suojattiensa valmistautumisaika jäi lyhyeksi. TPS:n aikomuksena oli pelata rohkeammin pystyyn ja jättää sivuttaissyöttely vähemmälle. Kotijoukkue ei ainakaan palloa alakerrassa hieronut. Se pelasi enemmän ylös päin, mutta vanhasta perisynnistään TPS ei päässyt vieläkään eroon. Maalien tekeminen oli sille kuin pahan makuisen yskänlääkkeen juomista - ei maistunut, ei sitten millään.

Paikkoja oli kyllä yllin kyllin, mutta KPV:n häkki säilyi voittamaalin metsästyksessä koskemattomana. Tuhlareina kunnostautuivat mm. Olli Jakonen, Simo Roiha ja Daniel Rantanen. Albijon Muzaci varmisti osumillaan pisteen TPS:lle, mutta hänelläkin oli omat paikkansa sinetöidä ottelu kotijoukkueen hyväksi.

KPV haki ratkaisuja pitkillä palloilla. Niiden kanssa TPS:llä ei ollut vaikeuksia, vaikka vierasjoukkue pääsi välillä pitkiäkin pätkiä peliä hallitsemaan. Maalinsa kokkolalaiset leipoivat kuitenkin syöttökuvioilla, joilla TPS:n puolustus kohtalokkaasti aukesi kahteen otteeseen. Muuten KPV:n vaaramomentista ei kannata puhua. Maalien jälkeen kokkolalaisten vaarallisin paikka oli ottelun alussa, kun TPS:n Jere Koponen liukastui ja häntä prässännyt hyökkääjä epäonnistui riistossa. Ei kunnon laukauksia, ei puskuja, ei vaarallisia erikoistilanteita.

TPS:n osalta ottelu oli vain karu ja sille yhä uudelleen annettu opetus tulosurheilun lainalaisuuksista. Jos et tee maaleja, et voi voittaa.

TPS - KPV 2-2 (1-0)
20. 1-0 Albijon Muzaci
58. 1-1 Joonas Paananen
74. 1-2 Willem Haapiainen
80. 2-2 Albijon Muzaci
yleisöä: 1 329

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: