PalloTV - PEPO lähtee rakentamaan paluuta uudessa valmennuksessa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.10.2022

PEPO lähtee rakentamaan paluuta uudessa valmennuksessa

Uusi päävalmentaja Teemu Tavikainen: "Sopimukseni oli loppumassa ja etsin vastuuvalmentajan roolia kaudelle 2023."

Lappeenrantalainen PEPO lähtee ensi kauden Kakkoseen uusin voimin. Seura on palkannut päävalmentajakseen AC Oulussa tällä hetkellä vaikuttavan Teemu Tavikaisen. Sopimus on kaksivuotinen. Nykyinen päävalmentaja Janne Muhli jää seuraan vastaamaan vanhimpien juniori-ikäluokkien toiminnasta.

Ennen siirtymistään Ouluun Tavikainen toimi juniorivalmentajana kotikaupungissaan Helsingissä. Hän luotsasi eri ikäluokkien joukkueita FC Kontussa, Käpylän Pallossa ja HJK:ssa sekä aidan toisella puolella espoolaisessa FC Hongassa. Oulussa hänen tehtäviinsä on kuulunut mm. toimiminen AC Oulun päävalmentajien Ricardo Duarten ja Rauno Ojasen tiimissä.

Tavikainen koki, että hänen oli aika ottaa seuraava askel ja ottaa vastuulleen miesten joukkueen päävalmentajuus.

– Oikeastaan kaikki tapahtui suhteellisen nopeasti. Sopimukseni oli loppumassa ja etsin vastuuvalmentajan roolia kaudelle 2023. PEPO:n pelaajakoordinaattori Antti Sinkkonen otti minuun yhteyttä ja juttelimme tovin. Keskustelun perusteella minulle tuli hyvä fiilis Antista, seurasta ja PEPOn toiminnasta, Tavikainen kommentoi prosessia PEPO:n verkkosivuilla.

Tavikainen lupaa ainakin osaksi säästää PEPO:n pallonhallintaan perustuvan pelitavan.

– Haluan rakentaa joukkueelle pelimallin, jonka keskiössä on kontrolli pallollisena ja pallottomana. Tämän pelimallin raamien sisällä pelaajalla tulee olemaan valta näyttää omaa osaamistaan.

Itsestään hän luo kuvaa modernina ja mukautumiskykyisenä valmentajana.

– Valmentajana olen aina koittanut olla ns. ajan hermolla. Silti vanhaa hyvää ei tule unohtaa uusien tuulien tieltä. Olen mielestäni alkanut löytämään hyvän balanssin uuden ja vanhan suhteen. Pelin suhteen olen oppinut olemaan nöyrä. Ihan aina on jotain uutta, mitä tässä lajissa voi oppia ja hyödyntää, jotta joukkueen arjesta saa paremman, Tavikainen paaluttaa.

Tavikaisen urakka alkaa Kakkosesta, jonne PEPO putoaa Ykköseen tehdyn ranskalaisen visiitin myötä. Seura sai paikan Ykkösessä täydennysmenettelyn kautta, kun talousvaikeuksiin ajautunut RoPS pudottautui Kakkoseen. Mahdollinen pikainen paluu ei onnistu, sillä Palloliiton sarjauudistus luo Ykkösen ja Kakkosen väliin uuden valtakunnallisen sarjatason kaudeksi 2024.

Artikkeliin liittyviä aiheita: