PalloTV - Sainio lopettaa pitkän peliuransa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.10.2022

Sainio lopettaa pitkän peliuransa

HJK:n kapteeni julkaisi avoimen jäähyväiskirjeen seuran kotisivuilla.

HJK:n kapteeni Essi Sainio lopettaa 20 vuotta kestäneen pelaajauransa tähän kauteen. HJK kuvaa nappulat naulaan ripustavaa luottopelaajaansa suunnannäyttäjäksi kentällä ja sen ulkopuolella, jopa koko suomalaisessa jalkapallossa, sekä tarpeeseen tulleeksi rohkeaksi ääneksi.

Sainio teki lopetuspäätöksen jo aikaisemmin tällä kaudella, mutta kertoo sen nyt kirjoittamassaan ja HJK:n julkaisemassa avoimessa kirjeessä.

– Päätös on ollut valmiina jo hyvän tovin, ja nyt tuntuu hyvältä kertoa se. On vaikea pukea sanoiksi kaikkea sitä mitä tunnen. Päällimmäisinä tunteita ovat kuitenkin rauha ja kiitollisuus. Olo on helpottunut, haikea, innostunut, vähän surullinen, mutta myös utelias, Sainio kirjoittaa.

Sainio pelasi Suomen, Ruotsin ja Saksan pääsarjoissa. Hänen seurojaan ovat olleet FC Espoo, FC Honka, Turbine Potsdam, AIK ja SC Freiburg sekä HJK kahteen eri otteeseen. Sainio vietti ulkomailla viisi ja puoli vuotta. Klubissa hän on pelannut kaudesta 2015 lähtien. Sainion kasvattajaseura on espoolainen FC Kasiysi.

Sainio kuvaa pitkää peliuraansa oman näköiseksi.

– Yhtä eläväinen ja täynnä tunnetta kuin tekijänsäkin. Paljon iloa, surua, saavutettuja asioita, menetyksiä, räiskyviä tunteita. Sitä on elämä, sitä on oma urani.

Lopettamisestaan huolimatta Sainio tuntee olonsa vapautuneeksi. Hän on myös tyytyväinen taakse jäävään uraansa.

– Olen tyytyväinen siihen, mitä sain aikaan. Kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Olen antanut henkisesti ja fyysisesti tälle lajille kaikkeni. Minulla on ollut vahva tarve vaikuttaa, ja on selvää, että naisurheilussa meillä on vielä paljon tehtävää, mutta yritän ajatella, että raivasin tietä myös tulevalle sukupolvelle.

Lähde: HJK/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: