PalloTV - Huuhkajille mahdollisuuksien EM-karsintalohko
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.10.2022

Huuhkajille mahdollisuuksien EM-karsintalohko

"Ihan ok arpaonni", sanaili päävalmentaja Markku Kanerva.

Miesten seuraavien EM-kisojen karsintalohkot arvottiin Frankfurtissa tänään. Arpa on monesti oikukas, mutta tällä kertaa se järjesti Huuhkajille mielenkiintoisen, mahdollisuuksien lohkon. Saksa isännöi EM-kisoja, jotka pelataan kymmenessä eri kaupungissa kesällä 2024. Loppuottelu pelataan Berliinin Olympiastadionilla 14.7.2024.

Suomi pääsi arvontaan kakkoskorista, jolloin se vältti mm. Englannin, Ranskan ja Serbian saamisen vastustajaksi. Ykköskorin vastustajaksi tuli Tanska, jonka Huuhkajat onnistui voittamaan viime EM-kisoissa. Ykköskorin vastustajista Tanskaa voi pitää vähintäänkin onnistuneena arpana, sillä tarjolla oli mm. Belgiaa, Espanjaa, Hollantia ja Italiaa.

Kolmoskorin vastustaja on Slovenia, jonka Huuhkajat on kohdannut vain kolmesti. Sloveniaa ei voida kaikkeista pahimpana nakkina pitää. Arpa olisi voinut pyöräyttää vastustajaksi esimerkiksi Ruotsin tai Ukrainan tai vaikeasti voitettavaksi osoittautuneen Romanian.

Kazakhstan ja Pohjois-Irlanti tulevat myös Suomen vastustajiksi. Pohjois-Irlanti on näistä tason puolesta kehnompi arpa. Viitoskorissa olisivat olleet myös mm. Malta, Gibraltar ja Viro.

Huuhkajien kohtaloksi tuli joutuminen yhteen kolmesta kuuden maan karsintalohkosta, joihin arvottiin myös yksi lilliputtimaa. Näin ollen Huuhkajat joutuu ottamaan mittaa myös San Marinon nykykunnosta. Naureskella ei kuitenkaan pidä, sillä Serravalle ei ole ollut helppo paikka vierailla. Seitsemässä muussa lohkossa on vain viisi maata.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti hermonsa eikä riehaantunut lohkoarvonnan tuloksesta.

– Ihan ok arpaonni kävi, Kanerva kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Mielenkiintoisia joukkueita. Tanska on varmasti tuossa lohkossa ennakkosuosikki. Neljä muuta ovat haastajia Tanskalle. Sloveniaa emme ole kohdanneet karsinnoissa ja Kazakstanista on hyvät muistot, otimme heistä MM-karsinnoissa kaksi voittoa. Pohjois-Irlannin kohtaamisesta on aikaa, se on kova vastustaja. San Marino pitää luonnollisesti hoitaa molemmissa matseissa.

Kaneva uskoo tasaisuuteen, mutta omat tavoitteet ovat kristallin kirkkaat.

– Lähdemme voittamaan lohkoa, se on ihan selvä. Uskon, että lohkosta tulee tasainen.

Karsintalohkojen kaksi parasta pääsevät suoraan EM-kisoihin. Kolme paikkaa jaetaan play-off -otteluiden kautta ja viimeinen kuuluu itseoikeutetusti isäntämaa Saksalle.

EM-karsinnan ohjelma saatiin myös sovittua. Suomi avaa karsinnat kahdella vierasottelulla Tanskaa ja Pohjois-Irlantia vastaan. Ensimmäinen kotiottelupari on vuorossa kesäkuussa, jolloin Slovenia ja San Marino pääsevät tutustumaan uusittuun Olympiastadioniin. Karsinta päättyy kotiotteluun Pohjois-Irlantia ja vierasotteluun San Marinoa vastaan.

Huuhkajien ohjelma EM-karsinnassa:
23.03.2023 klo 21:45 Tanska - Suomi
26.03.2023 klo 21:45 Pohjois-Irlanti - Suomi
16.06.2023 klo 21:45 Suomi - Slovenia
19.06.2023 klo 21:45 Suomi - San Marino
07.09.2023 klo 17:00 Kazakhstan - Suomi
10.09.2023 klo 19:00 Suomi - Tanska
14.10.2023 klo 19:00 Slovenia - Suomi
17.10.2023 klo 21:45 Suomi - Kazakhstan
17.11.2023 klo 19:00 Suomi - Pohjois-Irlanti
20.11.2023 klo 21:45 San Marino - Suomi

Artikkeliin liittyviä aiheita: