PalloTV - Naisten EM-kisojen yhteispohjoismainen hakemus jätetty UEFA:lle
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.10.2022

Naisten EM-kisojen yhteispohjoismainen hakemus jätetty UEFA:lle

Tavoitteena on järjestää kaikkien aikojen suurin naisten EM-lopputurnaus. Suomessa pelattaisiin Helsingissä ja Tampereella.

Pohjoismaiset jalkapalloliitot jättivät eilen yhteisen hakemuksensa UEFA:lle jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen järjestämisestä vuonna 2025. Yhdenvertaiset mahdollisuudet jokaiselle on Pohjoismaiden yhdessä asettama visio. Se korostaa vahvuuksia, joita Pohjoismaat voivat eurooppalaiselle jalkapallolle tarjota.

Neljän Pohjoismaan (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska sekä tukimaiden Islannin ja Färsaarten) tavoitteena on järjestää kaikkien aikojen suurin jalkapallon naisten EM-lopputurnaus.

Viime kesänä Englannissa pelattu edellinen lopputurnaus tavoitti lähes 400 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Yhdessä pohjoismaisten kaupunkien kanssa tavoitteena on lyödä ennätykset uusiksi sekä kotikatsomoissa että paikan päällä ottelustadioneilla. Tähän pitkä pohjoismaisen yhteistyön historia sekä naisten pelaaman jalkapallon suosion kasvu antavat vahvan pohjan.

– Jalkapallolla on voimakas mahdollisuus edistää muutosta. Pohjoismaiden yhteinen haku tarjoaa naisten EM-kisoille mahdollisuuden edetä seuraavalle tasolle kasvattamalla kannattajakulttuuria ja järjestämällä historian suurimmat naisten EM-kisat, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi.

– Helsinki ja Tampere ovat kaupunkikumppanit, joiden kanssa voimme ylpeänä olla mukana hankkeessa ja järjestää naisten pelaamalle jalkapallolle ennennäkemättömän lopputurnauksen.

Pohjoismaat ovat osoittaneet kykynsä suurtapahtumien järjestäjänä. Esimerkiksi Tanskassa ammennetaan EM-kisahakemuksen tueksi kokemuksia miesten EURO2020 -tapahtumasta, missä neljä EM-kisojen ottelua
pelattiin onnistuneesti Kööpenhaminassa. Viime elokuussa Helsingissä järjestettiin menestyksekkäästi miesten Super Cupin -finaali, joka keräsi Helsinkiin yli 31 000 jalkapallon kotimaista ja kansainvälistä ystävää.

UEFA:n hallitus tekee päätöksen EM-kisojen 2025 järjestäjästä kokouksessaan 25. tammikuuta 2023. Jos Pohjoismaiden yhteishakemus menestyy, EM-lopputurnaus 2025 pelataan kahdeksassa pohjoismaisessa
kaupungissa: Kööpenhaminassa ja Odensessa Tanskassa, Helsingissä ja Tampereella Suomessa, Göteborgissa ja Tukholmassa Ruotsissa sekä Oslossa ja Trondheimissa Norjassa.

Mahdollisimman kompaktiksi maantieteellisesti suunnitellun lopputurnauksen tavoitteena on tuoda pohjoismaisia kaupunkeja esiin kestävän matkailun turistikohteina ja täyttää katsomot saavuttaen
yli 800 000 myydyn lipun maaginen raja. EM-lopputurnauksen finaali pelattaisiin Tukholman Friends Arenalla – Pohjoismaiden suurimmalla stadionilla, jonka kapasiteetti on yli 50 000 katsojaa.

Lähde: Suomen Palloliitto/PalloTV