PalloTV - HJK hävisi Ludogoretsille Eurooppa-Liigassa
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
14.10.2022

HJK hävisi Ludogoretsille Eurooppa-Liigassa

RAPORTTI: PFK Ludogorets Razgrad – HJK 2-0 (1-0)

HJK hävisi torstai-iltana Eurooppa-Liigan lohkovaiheen neljännen kierroksen ottelunsa bulgarialaiselle Ludogoretsille vieraissa. Tappion myötä Klubin tavoitteena ollut lohkon kolmossija, joka takaisi europelien jatkumisen Konferenssiliigan pudotuspeleissä, on nyt ihmeen takana. Se edellyttää voittoja lohkon kahdesta viimeistä ottelusta AS Romaa ja Real Betisiä vastaan. Voittonsa myötä Ludogorets on edelleen mukana taistelemassa lohkon toisesta suorasta jatkopaikasta AS Roman kanssa.

Aikaisemmin torstai-iltana pelatussa lohkon toisessa ottelussa Real Betis ja AS Roma päätyivät 1-1 tasapeliin. Sen myötä espanjalainen Real Betis on todella lähellä C-lohkon voittoa. Ludogoretsin voitto nosti sen lohko kakkoseksi seitsemällä pisteellä. Illan tasapeli nosti AS Roma neljään pinnaan ja lohkon kolmoseksi. HJK:lla on yksi piste.

HJK tuli torstai-illan otteluun aktiivisella ilmeellä. Se prässäsi korkealta heti tilaisuuden tulleen, mutta vetäytyi nopeasti keskikorkeaan puolustusblokkiin, kun naapuri sai prässin purettua. Ludogorets näytti siltä kuin he olisivat yllättyneet vierasjoukkueen aktivisuudesta.

Räväkän alun jälkeen peli asettui, mutta nyt Klubilla oli vaikeuksia pysyä pallossa. HJK ei halunnut ottaa avausvaiheessa riskejä, joten pystypallot viimeiseen linjaan ja sen taakse olivat herkässä. Sen myötä Klubin pallolliset vaiheet jäivät kovin hätäisiksi ja pallonhallinta alkoi lipumaan kotijoukkueelle.

Puoliajan edetessä ote siirtyi yhä selvemmin Ludogoretsille ja se sai painettua HJK:n matalaan blokkiin kerta toisensa jälkeen. Peli pyöri pääosin Klubin kenttäpuoliskolla. Puoliajan edetessä Klubi onnistui jälleen pelata itseään hetkellisesti vähän paremmin sisään otteluun. Se onnistui saamaan muutamia riistoja ylempänä kenttää ja sen pallollinen pelikin alkoi rauhoittumaan, mutta hätäiset pystypallot olivat edelleen mukana keinovalikoimassa. Hyvä vaihe jäi kuitenkin jälleen kovin lyhyeksi.

Ottelun avausmaali nähtiin 39. minuutilla. Kotijoukkue pelasi pitkää hyökkäystä ja sai aikaiseksi nätin kombinaation kuudentoista rajalla. Se vapautti kk-pelaaja Denny Gropperin laukaisupaikkaan, eikä hän epäröinyt, vaan laukoi pelivälineen sisään etukulmasta ohi maalivahti Conor Hazardin. Nätti pelitilannemaali, josta Hazard saa ottaa osan kontolleen. Kulma oli sen verran pieni.

Avausosuman jälkeen peli pyöri edelleen Klubi-päädyssä, mutta 16 paikalle saapuneen klubikannattajan onneksi ilman tulosta. HJK-hyökkääjä Malik pääsi vielä puoliajan loppuhetkillä nokakkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa, mutta ilman tulosta. Puoliajalle mentiin Ludogoretsin johdossa.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli odotetusti kotijoukkueen hallinnassa, ja sen johtoasemaa voitane sanoa pelitilanteisiin nähden oikeutetuksi. HJK:n pallollinen peli ei alkua lukuun ottamatta riittänyt pitämään painetta loitolla. Osaksi siihen vaikutti valittu pelisuunnitelma, jossa ei jääty alakertaan leipomaan palloa kotijoukkueen prässin alle, vaan pallot toimitettiin riskittömästi, jopa liian nopeasti, eteen- ja ylöspäin. Puoliajalla oli muutettava jotakin.  

HJK tuli myös ottelun toiselle puolikkaalle aktiivisella otteella. Se puolusti jälleen ylempänä kenttää ja onnistui saamaan toivottuja riistoja naapurin kenttäpuoliskolla. HJK onnistui jopa luomaan Santeri Hostikalle maalipaikankin, tosin pieneen kulmaan, mutta kun ei.

Nyt HJK:n ilme ja pallollinen pelaaminen olivat aivan eri tasolla kuin ensimmäisellä puolikkaalla, ja se onnistui painamaan pelin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Klubilla ei ollut vaihtoehtoa. Maali tai kaksi oli pakko saada.

Ludogoretsilla oli omat pallolliset vaiheensa, mutta Klubin aktiivisen puolustuspelin ansiosta niistä ei ollut ihan yhtä suurta vaaraa kuin ensimmäisellä 45-minuttisella. Johtoasemassa sillä ei tosin ollut enää yhtä kiirekään maalintekoon. Kotijoukkue tiesi, että vierasjoukkueen on pakko jossain vaiheessa nostaa riskitasojaan, ja se tulisi avaaman tilaisuuksia kotijoukkueen vahvalle vastahyökkäyspelaamiselle.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Ludogorets rokotti vastaiskulla ottelun 64. minuutilla. Klubi pelasi pitkää hyökkäystä, mutta tumpuloi pallon kanssa alakerrassa, ja kotijoukkueen brassihyökkääjä Rick pääsi karkuun puolesta kentästä ikävin seurauksin. Todella harmillinen virhe ja ikävä takaisku kesken Klubin hyvän vaiheen.

Kotijoukkueen toinen osuma ei lannistanut vierasjoukkuetta, mutta nyt sillä oli korkea vuori kiivettävänään. Samaan aikaan sillä ei myöskään ollut mitään menetettävää, joten urku auki. Tässä vaiheessa HJK:lle oli se ja sama häviääkö se kahdella vai kolmella maalilla. Oma maalitili oli pakko saada auki. Kovasta yrityksestä huolimatta HJK jäi tänään maaleitta ja pisteet jäivät Bulgariaan.

Ludogorets oli kotikentällään tänään se parempi ja kypsempi joukkue. Tulos ei valehtele. Ottelu oli pitkälti kotijoukkueen kontrollissa, pallon kanssa ja ilman. HJK:n pallollinen pelaaminen ei vain taaskaan riittänyt. Joukkueen muoto pallollisena oli tosin niin väljä, ettei sillä pysty pallonkontrollipeliä pyörittämäänkään tuolla tasolla. HJK loi kuitenkin 2-3 varsin hyvää maalipaikkaa, joista onnistumalla ottelukuva olisi voinut näyttää tyystin erilaiselta. Mutta niinhän se tätikin olisi setä, jos…

HJK:lla on vielä kaksi lohkovaiheen ottelua jäljellä. Jose Mourinhon AS Roma tulee Helsinkiin parin viikon päästä. Lohkovaiheen päättää vierasmatka Espanjaan Real Betisin vieraaksi.

PFK Ludogorets Razgrad – HJK 2-0 (1-0)

38' 1-0 Denny Gropper
64' 2-0 Rick

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia