PalloTV - Juha Malinen lataa: "En aio jäädä eläkkeelle!"
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
21.10.2022

Juha Malinen lataa: ”En aio jäädä eläkkeelle!”

Juha Malisen työ Pikkuhuuhkajien eli Suomen U21-miesten maajoukkueen peräsimessä päättyy. Malisen sopimus on voimassa vielä vuoden loppuun saakka, mutta käytännössä joukkueen toiminta nykyisellään on päättynyt. Valmennuspesti vaihtuu virallisesti vuodenvaihteessa, jolloin Mika Lehkosuo ottaa viestikapulan käteensä.

Malinen valmensi Pikkuhuuhkajia viiden vuoden ajan. Malinen paljastaa PalloTV:n haastattelussa, että tulossa olevan huippuikäluokan myötä hänellä olisi ollut jatkohaluja. Palloliitto päätti kuitenkin lähteä haistelemaan uusia tuulia ja rekrytoi Lehkosuon tehtävään.

Millaisin tunnelmin Malinen jättää Pikkuhuuhkajat taakseen? Mitkä olivat taipaleen kohokohdat? Entä onko jotain, jonka hän haluaisi mielellään unohtaa? Malinen pääsee myös nostamaan esille nimiä, jotka jäivät mieleen hänen valmennuskaudeltaan. Keistä kuullaan vielä ja kenen suoritukset yllättivät jopa hänet itsensä?

Moni varsinkaan nuoremmasta polvesta ei muista, että Malinen on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana aikaisemminkin. Hän oli Suomen U15-16 -poikien päävalmentajana vuosina 1990-93. Miten toiminta ja toimintaympäristö ovat muuttuneet näiden pestien välissä?

Malinen täytti 64 vuotta heinäkuussa. Kameroiden ollessa kiinni hän paljasti saaneensa jo kyllästymiseen asti uteluja, joko eläkepäivät ovat ovella. Siihenkin saadaan lyhyt ja ytimekäs vastaus. Malinen ei aio jäädä eläkkelle, mutta mihin urapolku kokeneen valmentajan vie?

Toimittaja: Raine Pernu