PalloTV - AS Roma tuli ja otti - HJK:lle jälleen tappio Eurooppaliigassa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
27.10.2022

AS Roma tuli ja otti – HJK:lle jälleen tappio Eurooppaliigassa

RAPORTTI: HJK - AS Roma 1-2 (0-1)

HJK hävisi kauden viimeisen kotiottelunsa AS Romalle lukemin 1-2 (0-1). Tappio Eurooppa-liigan lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussa varmisti sen, että Klubi jää lohkonsa viimeiseksi ja sen kausi päättyy ensi torstain vierasottelussa Real Betisiä vastaan Espanjassa.

Voitto nosti AS Roman tasapisteisiin bulgarialaisen Ludogoretsin kanssa, joka hävisi illan ottelunsa kotonaan Betisille. Voitto varmisti Betisin lohkovoiton. Se, kumpi on lohkon kakkonen tai kolmonen, ja jatkaa pelejään joko Eurooppa-liigassa tai Konferenssiliigassa, selviää Ludogoretsin ja AS Roman keskinäisessä ottelussa ensi torstaina.

Illan pelin alun ottelukuva kiinnosti ennakkoon. Toimiiko Klubin pallollinen peli? Pystyykö se luomaan uhkaa? Millä moodilla Roma tulee peliin? Antaako se Klubille pallon ja luottaa laadulliseen ylivoimaansa? Vai lähteekö se viemään ottelua, kun pisteiden merkitys on niin suuri, ettei sattumalle voi jättää sijaa?  

HJK tuli illan otteluun todella positiivisella ilmeellä. Se otti Roman pelinrakentelun kiinni ylhäältä monella miehellä, ja onnistui sekoittamaan vieraiden pallollisen pelin. Valitettavasti sen omat pallolliset vaiheet jäivät jälleen kovin lyhyiksi eikä niistä syntynyt vaaraa. Ottelun alun peli kuitenkin pyöri pääosin Roman kenttäpuoliskolla heidän pitäessä palloa.

Klubi pysyi aktiivisena. Se piti edelleen pakkaansa korkealla ja sai aikaseksi riistoja Roman kenttäpuoliskolla. Se sai jopa pidettyä pelin painopisteen vieraiden kenttäpuoliskolla pitempiä jaksoja, mutta vaaraksi asti kotijoukkueen pallollinen tekeminen ei vieläkään jalostunut. AS Romalla ei puolestaan ollut yletön kiire eteenpäin. Sille näytti alkuun riittävän se, ettei naapuri pääse yllättämään.

Puoliajan edetessä Roma tuli paremmin mukaan peliin. Klubi pääsi vielä hetkittäin pallon päälle ja sai painettua Roman matalaan blokkiin, mutta samaan aikaan vieraiden hyökkäykset päättyivät poikkeuksetta vaaraan.

Puoliajan loppua kohti ote siirtyi yhä vahvemmin roomalaisille. HJK:n pallollinen pelaaminen oli jälleen kateissa vieraiden aktiivisen puolustamisen alla, joten pallonhallinta valui vieraille, ja peli pyöri pääosin Klubin kenttäpuoliskolla. Ottelu oli Roman kontrollissa.

Ottelun avausmaali nähtiin 41. minuutilla. Roma sai vapaapotkun 30 metristä. Keskikenttäpelaaja Lorenzo Pellegrinin keskitys löysi maalin edestä brittihyökkääjä Tammy Abrahamin, jonka pusku vei vieraat johtoon. Tauolle mentiin AS Roman johdossa.

Tauon jälkeen HJK tuli hyvin sisään otteluun. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat jopa hyviä, mutta siihen se heidän osaltaan sitten jäikin. Klubin pelaaminen kaatui taas sen pallolliseen peliin, joka tökki jälleen pahemman kerran naapurin aktiivisen puolustuspelaamisen paineessa. Romalla oli homma hyvässä kontrollissa ja se ansaitsi johtonsa.

Ottelun toinen puolikas alkoi HJK:n kannalta hienosti. Ottelukello näytti 54. minuuttia, kun Klubi tasoitti. Se pelasi puolinopean suoran hyökkäyksen keskikaistoja pitkin ja pallo päätyi Perparim Hetemajlle kuudentoista alueen rajalla. Hänen tarkka maannuoliaisensa löysi tiensä tolpan juureen. Nätti pelitilannemaali.

AS Roman vastausta ei tarvinnut odottaa pitkään. Peliä oli pelattu 62 minuuttia, kun vieraiden keskitys kimposi kesken kaiken HJK:n keskuspuolustaja Arttu Hoskosen säärisuojuksesta omaan maaliin. Harmillinen juttu, mutta näitä sattuu parhaimmillekin.

Vieraiden johto-osuman jälkeen kotijoukkueelle ei tietenkään jäänyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä hakemaan tasoitusta urku auki. Klubi sain painettua pelin roomalaisten päätyyn, ja Varillakin käytiin kertaalleen kotijoukkueen maalintilanteesta, mutta ilman tulosta.

HJK haki tasoitusta vimmatusti, mutta vastassa oli maailmanluokan joukkue, joka ei tee alleen vähästä. Klubi yritti loppuun asti, mutta sen osaksi jäi tänään jälleen olla se yritteliäs ja kunniakas häviäjä. Roma tuli, Roma otti.

HJK:n kausi päättyy ensi torstaina lohkovaiheen viimeiseen vierasotteluun Real Betisiä vastaan. Kauden yhteenvedon aika on tuonnempana, mutta se voitane sanoa jo nyt, että joukkue on pelannut tuloksellisesti hyvän kauden. Eurooppa-liiga oli tässä kohtaan vielä liikaa, mutta nyt seuralla on taas lisää rahaa millä mällätä. Se on HJK:n tavoittelemaan seuraavan kehitysaskeleen kannalta SE mahdollistava asia.

HJK - AS Roma 1-2 (0-1)
41. 0-1 Tammy Abraham
54. 1-1 Perparim Hetemaj
62. 1-2 oma maali
yleisöä: 9 751

Junnu Leskelä
Kuva: Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: