PalloTV - Kausi on päättynyt KuPS:n juhliin - On yhteenvedon aika
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
01.11.2022

Kausi on päättynyt KuPS:n juhliin – On yhteenvedon aika

Kansallisen Liigan kausi on päättynyt. Viimeisenä ratkaistiin kymmenennen liigapaikan kohtalo, kun oululainen ONS ja keravalainen PK Keski-Uusimaa saivat karsinnoissa selvitettyä välinsä. ONS säilytti liigapaikkansa yhteismaalein 6-2. KuPS voitti mestaruuden, HJK hopeaa ja Åland United pronssia. NJS:n visiitti pääsarjaan jäi ranskalaismalliseksi.

KuPS lähti kauteen mestarisuosikkina ja se voitti kultansa ylivoimaisella tavalla. Mestaruusjuhlia eivät himmentäneet edes ylemmän loppusarjan loppuhetkillä tulleet pistemenetykset. PK-35 Vantaa näytti aluksi nousevan kuopiolaisten pahimmaksi haastajaksi, mutta viime vuosikymmenen mahtiseura hyytyi pahasti varsinkin kesätauon jälkeisissä otteluissa. PK-35 Vantaa jäi neljänneksi.

HJK katkaisi kahden kauden mitalittoman putken nousten hopealle, mutta KuPS:n mestaruusjunaa Klubikaan ei pystynyt pysäyttämään. Åland United pelasi jyrkän nousujohteisen syksyn. Se keräsi loppusarjassa jopa enemmän pisteitä kuin KuPS ja kiri itsensä pronssille. Kyseessä oli jo viides perättäinen mitali ahvenanmaalaisseuralle. Suomen Cupin voittaminen täydensi liigassa tullutta menestystä.

Viime vuosilta vanhat tutut menestyjät löytyvät tämänkin kauden sarjataulukon kärjestä. Ennustettu ja hyvin odotettu tilanne Kansallisen Liigan osalta.

Odotetut seurat sijoittuivat myös Kansallisen Liigan peräpäähän. Tikkurilan Palloseuran luopumisen myötä sarjaan takaportin kautta noussut NJS pääsi pelaajamarkkinoille muita myöhemmin ja tulos oli sen mukainen. NJS keräsi vain seitsemän pistettä ja raskas kausi päättyi paluuseen Ykköseen. Kaksi kautta Ykkösessä pelannut TPS palaa liigaan NJS:n tilalle.

Toinen nousija ONS ei saanut isoja vonkaleita verkkoonsa. Alkukausi olikin vaikea, mutta opittuaan talon tavoille ONS pystyi keräämään tarpeeksi pisteitä suoran putoamisen välttämiseksi. Oululaisten kannalta syksy tuli liian pian, sillä ainakin tulosten valossa tekemisessä tapahtui selvää kehitystä. ONS varmisti paikkansa karsinnoissa lyömällä PK Keski-Uusimaan.

PalloTV ruotii kauden antia asiantuntijansa Ilkka Marttilan johdolla ja samalla katsotaan, mitä odotuksia on ensi kaudesta.

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: