PalloTV - Maajoukkueet kasassa marraskuun otteluihin
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.11.2022

Maajoukkueet kasassa marraskuun otteluihin

Suhonen ensikertalaisena Huuhkajissa, Pukin puuttuminen yllätys.

Suomen maajoukkueet pelaavat kolme virallista ja yhden epävirallisen ottelun marraskuun kansainvälisten ikkunoiden aikana. Huuhkajat kohtaa Pohjois-Makedonian ja Norjan. Espanjassa leireilevä Helmarit saa vastaansa Walesin kahdessa pelissä, joista toisella ei ole maaottelustatusta ja pelataan suljettujen ovien takana.

Huuhkajat nimettiin tuleviin maaotteluihin tänään. Päävalmentaja Markku Kanervan esittelemällä listalla on 21 pelaajaa. Joukkuetta tullaan täydentämään vielä viidellä nimellä. Suurinta ihmetystä herätti maalitykki Teemu Pukin poissaolo. Sille löytyi kuitenkin luonnollinen selitys.

– Teemulla on pitkä kausi takana, ja olemme käyneet tilanteesta keskusteluja hänen kanssaan. Teemulla on omassa sarjassaan Championshipissä paljon pelejä, minkä lisäksi hänellä on ollut paljon pelejä, kesäkuussa Nations Leaguessa neljä matsia, Kanerva selittää poissaoloa Palloliiton verkkosivuilla.

– Päätimme, että tässä otteluikkunassa oli Teemulle tarpeeksi rakoa lähteä vetämään henkeä ja pitää pienen loman, sillä vuodenvaihteen jälkeen pelit jatkuvat tiiviillä tahdilla, päävalmentaja jatkaa.

Poissaolot ovat muutenkin olleet Kanervan riesana. Pukin lisäksi Lassi Lappalainen, Rasmus Schüller, Miro Tenho ja Leo Väisänen joutuvat jättämään tulevat ottelut väliin. Daniel O'Shaughnessyn ja Jere Urosen osallistuminen on epävarmaa.

Poissaolojen myötä uudet tulokkaat saavat tilaisuutensa. Varsinkin keskikentän taitoniekan ja Saksassa itsensä läpi lyöneen Anssi Suhosen debyyttiä odotellaan kieli pitkällä. Muutoin nimet ovat aika lailla tuttuja. Arttu Hoskonen ja Diogo Tomas ovat ainoita, joiden A-maaottelusaraketta koristaa pyöreä nolla. Molemmat ovat kuitenkin olleet leirityksessä, joten Suhonen on ainoa keltanokka tämän kertaisessa ryhmässä.

– Valintoja tehdessä on mietitty, ketä joukkueeseen otetaan ja mihin rooliin. Jokaisen mukaan nimetyn osalta tehty suunnitelmia peluuttamisen suhteen. En voi luvata, että kaikille on peliaikaa, mutta jokaisen osalta on suunnitelmia, Kanerva kertoo suunnitelmistaan Palloliiton verkkosivuilla.

Huuhkajat kohtaa Pohjois-Makedonian ensi viikon torstaina. Sunnuntaiksi joukkue matkaa Osloon, jossa se ottaa Norjasta mittaa perinteisellä Ullevaalin stadionilla pelattavassa ottelussa. Alkupalaksi on luvassa Helmarit - Wales ensi lauantaina. Ottelu pelataan San Pedro del Pinatarissa. Ensi viikon tiistaina pelattava toinen ottelu on epävirallinen ja otellaan suljettujen ovien takana.

Huuhkajien nimetty joukkue Pohjois-Makedoaniaa ja Norjaa vastaan
Carljohan Eriksson, mv (Dundee United)
Lukas Hradecky, mv (Bayer 04 Leverkusen)
Jesse Joronen, mv (Venezia FC)
Nikolai Alho (Volos NPS)
Oliver Antman (FC Nordsjaelland)
Marcus Forss (Middlesbrough FC)
Arttu Hoskonen (HJK)
Robert Ivanov (Warta Poznan)
Fredrik Jensen (FC Augsburg)
Kaan Kairinen (Lilleström SK)
Glen Kamara (Glasgow Rangers)
Benjamin Källman (Cracovia)
Lucas Lingman (HJK)
Robin Lod (Minnesota United FC)
Ilmari Niskanen (Dundee United)
Joel Pohjanpalo (Venezia FC)
Pyry Soiri (HJK)
Mikael Soisalo (Riga FC)
Anssi Suhonen (Hamburger SV)
Robert Taylor (Inter Miami CF)
Diogo Tomas (KuPS)

Artikkeliin liittyviä aiheita: