PalloTV - Varustautuminen ensi kauden Kansalliseen Liigaan alkamassa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.11.2022

Varustautuminen ensi kauden Kansalliseen Liigaan alkamassa

HJK ja Åland United ovat olleet ahkeria siirtomarkkinoilla.

Naisten Kansallinen Liiga päättyi kolmisen viikkoa sitten ja liigakarsinnankin loppuun saattamisesta on kulunut kaksi viikkoa. Sarjan päättyminen tarkoittaa sitä, että myös naisten puolella siirtomarkkinoilla alkaa pikku hiljaa kuhista. Uutisia sopimuksista on jo tullut, joskin iso uutispommi on vielä räjähtämättä. Vonkaleita ei ole siis tarttunut minkään seuran verkkoon.

HJK on ollut yksi aktiivisimmista tiedottajista. Toistaiseksi senkään saaliiksi ei ole tarttunut isoja nimiä, vaan hankintojen puolella HJK on satsannut enemmän nuoriin lupauksiin. Klubin voi todeta olevan tällä hetkellä jopa miinuksella, sillä kaksi keskikentän kokenutta ja valovoimaista nimeä - Essi Sainio ja Leonie Pankratz - ovat ilmoittaneet lopettavansa peliuransa.

HJK on tähän mennessä hankkinut neljä uutta pelaajaa. Yksi heistä - keskikenttäpelaaja Elisa Ikonen - on ainoa, jolla on merkittävää liigakokemusta. Hän laskeutuu lähiöistä lähemmäksi keskustaa vaihtamalla PK-35:n uuteen seuraan. Ikonen on pelannut käytännössä koko uransa PK-35:n paidassa.

Lotta ja Nelli Kalske edustivat viime kaudella Kakkosessa pelannutta Espoon Palloseuraa. Lotta Lindström tulee puolestaan Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueesta HFA Märskystä, joka tahkoaa poikien juniorisarjoja pääkaupunkiseudun alueella. Kaikkien neljän pelaajan sopimus on kaksivuotinen.

Åland United on ollut ahkera siirtomarkkinoilla. Suomen Cupin voittanut saarelaisseura on hankkinut riveihinsä liigasta Anna Nurmen (KuPS), Jessica Kiviahon (HPS) ja Senja Salon (FC Honka) sekä Ykkösestä Anni Hakasalon (P-Iirot). Åland United on allekirjoittanut sopimuksia myös omien junioripelaajien kanssa. Englantilainen Steve Beeks jatkaa valmentajana.

PK-35 Vantaan rakennustyö hyvällä mallilla - KuPS:ssa hiljaista

PK-35 Vantaa on hankkinut Nette-Nina Hiltusen ja Salla Hyvösen liigasta pudonneesta NJS:stä. Jatkosopimuksia koskevia uutisia on pudonnut hyvään tahtiin ja vantaalaisseuran pelaajatilanne näyttää jo tässä vaiheessa hyvältä. Maalivahti Velma Oikarinen on ilmoittanut nostavansa hanskat naulaan.

Suomen mestaruuden voittanut KuPS on ollut hiirenhiljaa pelaajatilanteensa osalta. Suurin osa perusrungosta lienee jatkamassa kuopiolaisten riveissä. Tärkein uutinen - Ollipekka Ojalan jatko päävalmentajana - on julkaistu.

FC Honka on tehnyt sopimuksen Noora Hämäläisen kanssa. Hämäläinen pelasi viime kauden Tampereen Ilveksessä. ONS:n maalipuiden välissä mainion kauden pelannut Iina Rautiainen torjuu jatkossa palloja HPS:n hyväksi. Vihreiden jääkäreiden hankintoihin kuuluu myös Henni Rinkinen, joka kiertää Joensuun ja Jyväskylän kautta nyt Helsinkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita: