PalloTV - Saloranta jatkaa Helmarien päävalmentajana
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.11.2022

Saloranta jatkaa Helmarien päävalmentajana

Sopimus on voimassa kaksi vuotta ja sisältää option mahdollisesta EM-lopputurnauksesta.

Naisten maajoukkueen päävalmentajakysymys on ratkaistu. EM-kisojen jälkeen väliaikaiseksi päävalmentajaksi pestattu Marko Saloranta on saanut pysyvän kiinnityksen. Kaksivuotinen sopimus kattaa naisten ensimmäisen Kansojen Liiga ja EM-karsinnat sekä sisältää option mahdollisesta lopputurnauksesta vuonna 2025.

Salorannan väliaikainen pesti alkoi, kun Helmareita pitkään valmentanut ruotsalainen Anna Signeul jätti tehtävänsä työtavoista syntyneen kohun saattelemana. Signeulin sopimus oli muutenkin päättymässä vuodenvaihteessa, mutta lähtö toteutui EM-lopputurnauksen jälkeen. Saloranta astui tilalle väliaikaiseksi päävalmentajaksi vetäen MM-karsintojen viimeiset pelit ja marraskuun harjoitusottelut.

Saloranta on pitkän linjan palloliittolainen. Hänen ensimmäinen maajoukkuepesti on jo 11 vuoden takaa, minkä jälkeen Saloranta valmensi useita tyttöjen maajoukkueita myös ikäluokkien EM-lopputurnauksiin saakka. Edessä olevan nuorennusleikkauksen vuoksi suomalaispelaajien tuntemus maajoukkuetasolta oli yksi syy, miksi valinta osui lopulta Salorantaan.

– Helmareiden päävalmentaja on väistämättä joukkueen nuorennuksen edessä, kun osa kokeneista pelaajista on jo ilmoittanut uransa päättämisestä. Saloranta tuntee kiistatta suomalaiset pelaajat parhaiten, sillä hän valmentanut heitä niin nuorten kuin naisten maajoukkueissa, mikä nopeuttaa prosessia, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti perustelee valintaa liiton verkkosivuilla.

– Saloranta on myös menestynein ja kokenein arvokisavalmentaja Suomessa. Hän tulee kehittämään suomalaista jalkapalloa koko sydämestään. Hän rakastaa suomifutista, tuntee ihmiset, seurat ja yhteistyöverkostot. Saloranta on pidetty ihminen ja arvostettu valmentaja, Lahti jatkaa.

Salorannan persoonallisuudella oli oma vaikutuksensa valintaan. Se lienee ollut yksi tärkeä kriteeri Signeulin aiheuttaman kohun jälkeen, vaikka sitä ei suoraan ole myönnettykään.

– Saloranta on osoittanut kovan työmoraalinsa pitkällä aikajanalla. Hän jakaa vastuuta ja hyödyntää taustatiiminsä osaamista ja asiantuntemusta, mikä tukee hyvän työilmapiirin kehittymistä koko joukkueessa, Lahti jatkaa Palloliiton verkkosivuilla.

Salorantaa odottaa iso työsarka. Edessä olevan pakollisen nuorennusleikkauksen lisäksi peliä pitäisi viedä aktiivisempaan suuntaan.

Haluamme olla joukkue, joka riistää palloa useammin yläalueilla ja on aggressiivisempi kamppailutilanteissa. Toiseksi, meidän pitää pystyä hallitsemaan pelejä pallollisena sekä, siitä jatkeena, olemaan vaarallisia ja hyökkäämään useammalla rytmillä. Suunta näiden osalta on oikea, vaikka olemme vasta alussa, Saloranta valaisee Palloliiton verkkosivuilla

Kaiken keskellä ei pidä unohtaa kilpailullisia tavoitteita, joita ei voi heittää toissijaisiksi asioiksi nuorennusleikkauksen tai pelillisen identiteetin muutoksen keskellä.

– Mielestäni kaiken pitäisi tähdätä siihen, että olemme tulevassa EM-lopputurnauksessa, mutta etenkin siihen, että miten pelaamalla ja kehittämällä pelaajia voimme myös menestyä arvokisoissa, Saloranta jatkaa.

Helmareilla on poikkeuksellisen hyvin aikaa harjoitella uuden päävalmentajan alaisuudessa niin kevään kuin alkukesänkin maaotteluikkunoissa. Kansojen Liiga alkaa vasta syksyllä 2023 ja jatkuu EM-karsinnoilla seuraavana keväänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: