PalloTV - Salon Palloilijat julkaisi neljä hankintaa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.12.2022

Salon Palloilijat julkaisi neljä hankintaa

Toimitusjohtaja Tero Karinti: "Haluamme nousun myötä vahvistaa rinkiä pelaajilla, joiden katto ja lopulliset uratavoitteet eivät ole Ykkösessä".

Ykköseen noussut SalPa on kertonut tehneensä sopimuksen neljän uuden, nuoren pelaajan kanssa. Mikael Anttila (19), Aleksi Jännes (19), Roope Pyyskänen (20) ja Matias Sorvali (22) ovat allekirjoittaneet paperin sarjanousijan kanssa. Sopimuksien pituuksia ei kerrottu.

Jännes ja Pyyskänen tulevat FC Honka Akatemiasta. Sorvali pelasi viime kaudella GrIFK:ssa. Anttila, jolla on nelikosta ainoana kokemusta Ykkösestä, pelasi edellisen kauden SJK Akatemian paidassa.

Anttila pelasi viime kaudella 14 ottelua Ykkösessä. Hän viihtyi Seinäjoella neljä vuotta - tosin kaudella 2021 hän kävi hakemassa pelituntumaa FC Jazzin riveistä. Anttila muutti Seinäjoelle kauden 2018 jälkeen, johon asti hän pelasi OTP:n ja ORPA:n juniorijoukkueissa.

Jännes ja Pyyskänen ovat FC Hongan omia kasvatteja, jotka ovat edustaneet espoolaisseuraa koko pelaajauransa ajan. Kummallakin on kokemusta Kakkosen peleistä jo neljältä kaudelta, mutta varsinkin Pyyskänen on jo veteraani sarjatasolle. Hän ehti pelata neljän vuoden aikana 72 ottelua Kakkosessa. Pyyskäsen pelaajaurassa on myös pikantti yksityiskohta. Hänellä on yhden minuutin verran Veikkausliigan ottelukokemusta. Pyyskänen pääsi viime hetkillä kentälle, kun FC Honka voitti vieraissa RoPS:n syyskuussa 2020.

Uuden nelikon ikäpresidentti Sorvali on pelannut myös neljä kautta Kakkosessa. Kaksi ensimmäistä kuluivat FC Espoossa ja kaksi jälkimmäistä GrIFK:ssa. Sorvali löi itsensä läpi viime kaudella, kun hän pyssytti kymmenen maalia Granin hyväksi.

SalPa:n toimintaa pyörittävän osakeyhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo seuran verkkosivuilla sopimuksien palvelevan niin seuran kuin pelaajien intressejä.

– Me haluamme nousun myötä vahvistaa rinkiä pelaajilla, joiden katto ja lopulliset uratavoitteet eivät ole Ykkösessä. He saavat aidon mahdollisuuden lyödä läpi ja me saamme rinkiin pelaajia, joiden motivaation lähteet palvelevat myös seuraa.

– Roope, Aleksi ja Mikael ovat treenanneet liigatason organisaatioissa ja olosuhteissa, ja pääsevät nyt vihdoin näyttämään osaamistaan kunnianhimoisessa nousijajoukkueessa. Matias taas näytti jo viime kaudella 10 maalillaan Kakkosen B-lohkossa, että hänessä on erinomaista hyökkäyspotentiaalia ylempiinkin sarjoihin, Karinti analysoi SalPa:n verkkosivuilla.

SalPa:lla on nyt 17 pelaajasopimusta, joista 13 pelasi joukkueessa viime kaudella ja neljä ovat nyt julkistettuja uusia nimiä. Viime kaudesta jatkavien joukossa ovat mm. joukkueen runkopelaajistoon kuuluneet Bamo Ahmadi, Jonatan Guseff, Oskari Jakonen ja Joonas Meura.

Artikkeliin liittyviä aiheita: