PalloTV - FF Jaro löi pöytään ison nipun papereita
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.12.2022

FF Jaro löi pöytään ison nipun papereita

Pelaajakoordinaattori ahkeroinut 14 jatkosopimusta tulevalle kaudelle.

FF Jaro julkaisi kerralla 14 pelaajan sopimukset. Joukossa on 11 ensi kauden kattavaa ja yksi pidempi jatkosopimus sekä kaksi uutta pelaajaa, jotka molemmat ovat pietarsaarelaisille tuttuja ja toinen heistä tulee omista joukoista. FF Jaron lähiaikojen tavoitteena on käydä omat pelaajat läpi ja sen jälkeen katsastella uusia vahvistuksia.

FF Jaron pelaajakoordinaattoriksi palkatun pelaajakoordinaattorin Pekka Kultasen mukaan seura noudattaa neuvotteluissa uudenlaista strategiaa. Suurin osa sopimuksista tehdään yksivuotisiksi ja jatkoneuvottelut käydään jo ennen syyskierroksen alkamista.

– Tällä tavoin seura haluaa välttää koko joukkuerakenteen luhistumisen kauden päättyessä ja tähtää parempaan jatkuvuuteen, Kultanen perustelee FF Jaron kotisivuilla.

Kultanen ei kuitenkaan täsmennä, tarkoittaako hän syyskierroksella runkosarjan toista puolikasta vai syksyn jatkosarjoja.

Seuralegendan viittaa kantavan Johan Brunellin sopimus on ainoa poikkeus allekirjoitettujen paperien joukossa. Brunell on sitonut itsensä seuraan kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. 31-vuotias keskuspuolustaja on pelannut joko FF Jarossa tai JBK:ssa koko aikuisuransa ajan lukuun ottamatta lyhyttä sekä sopimus- että sääntösekoilujen takia päättynyttä pestiä Toronto FC:ssä keväällä 2017.

Aron Bjonbäck, Albin Björkskog, Antonio Hotta, Markus Kronholm, Severi Kähkönen, Hannes Käldström, Jim Myrevik, Alex Ramsay, Joas Snellman, Marcel Wargh ja Benjamin Östman ovat muut sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat.

– Nyt varmistuneet pelaajat muodostavat sekoituksen erittäin rutinoituneita pelaajia ja nuoria lahjakkaita pelaajia. Nuorten pelaajien joukossa on ehdottomasti pelaajia, joilla voi olla hieno tulevaisuus sekä pelaajina että seuran puolesta, Kultanen luonnehtii toistaiseksi kasaamaansa pakkaa FF Jaron kotisivuilla.

FF Jaron rinkiin liittyy kaksi uusvanhaa pelaajaa, jotka nostavat nappulat naulasta takaisin jalkaan ja yrittävät murtautua pietarsaarelaisten pelaavaan kokoonpanoon.

Toinen kentille palaavista on kesäkuussa 30 vuotta täyttävä, edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana viime kaudella toiminut Emil Öhberg. Hän pelasi tosissaan viimeksi kaudella 2020. Sen jälkeen Öhbergille on kertynyt vajaa parikymmentä sarjaottelua Jaron, JBK:n ja Nelosessa pelaavan Jaron U23-joukkueen riveissä.

Toinen on hyökkääjä Rasmus Korkea-Aho, joka pelasi viimeksi niin ikään kaudella 2020. Korkea-Aho on uransa aikana edustanut JBK:ta, jonka paidassa hän on viimeistellyt maaleja Kakkosessa ja Kolmosessa. Korkea-Aho täyttää 29 vuotta heinäkuussa.

FF Jaro lähtee kauteen uudessa valmennuksessa. Jimmy Wargh siirtyi IFK Mariehamnin kakkosvalmentajaksi ja hänen tilalleen palkattiin brittiluotsi Stephen Ward.

Artikkeliin liittyviä aiheita: