PalloTV - Liigacup avaa taas pääsarjaseurojen kauden
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.12.2022

Liigacup avaa taas pääsarjaseurojen kauden

Lisää tasokkaita otteluita luvassa - lohkojen määrää supistettu kahteen.

Liigacup avaa kilpailukauden tammikuun puolivälistä alkaen. Cupin sarjajärjestelmää on uusittu supistamalla yksi lohko pois - kilpailu pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa alkavalla kaudella. Muutoksella haetaan suurempaa määrää tasokkaita harjoituskauden otteluita.

Lohkot on laadittu maantieteellistä jakaumaa noudattaen. HJK, FC Honka, FC Inter, IFK Mariehamn, FC Lahti ja KTP muodostavat A-lohkon. KuPS, FC Haka, SJK, AC Oulu, VPS ja Ilves pelaavat B-lohkossa. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, jonka jälkeen kaksi parasta pääsevät välieriin. Viime kaudella parhaiten sijoittuneet saavat kolme ja muut kaksi kotiottelua.

Lohkovaiheen ottelut käynnistyvät 14. tammikuuta ja viimeiset ottelut tulee olla pelattuna 26. helmikuuta mennessä. Erityisen painavasta syystä viimeisten otteluiden pelaamista voi venyttää vielä viikolla 5. maaliskuuta asti. Välierät pelataan 18. tai 19. maaliskuuta ja loppuottelu on vuorossa aprillipäivänä 1. huhtikuuta.

Liigacupissa voi nimetä kolme testipelaajaa kokoonpanoon.

Liigacup palasi vuosi sitten kalenteriin, kun Suomen Cupin formaatti palasi vanhaan tulos tai ulos -malliin. Liigacupin puolustava mestari on FC Honka, joka löi FC Interin viime kevään finaalissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: