PalloTV - Naisille oma talvisarja Kansallinen Cup
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.12.2022

Naisille oma talvisarja Kansallinen Cup

Kolme liigaseuraa jätti ilmoittautumatta.

Naisten Suomen Cup siirtyy takaisin perinteiseen kilpailumalliin, jossa lohkomallista on luovuttu ja jatkopaikat lunastetaan tulos tai ulos -periaattella. Muutoksen myötä naisten pääsarjaseuroille on luotu uusi talvikilpailu, Kansallinen Cup, johon Ykkösen seurat saivat myös ilmoittautua.

Osallistuminen oli vapaaehtoista, minkä vuoksi kaikkia liigaseuroja ei nähdä tulevan kilpailukauden avaavassa Kansallisessa Cupissa. FC Honka, ONS ja PK-35 Vantaa jättävät kilpailun väliin. Seitsemän liigaseuran lisäksi mukana ovat myös FC KTP ja VIFK sekä FC Lahti, joka sai paikan Ykköseen ns. fast track -menettelyn kautta.

Kansallisessa Cupissa on kolme lohkoa, joista yhdessä on neljä joukkuetta ja muissa kolme. Neljän joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen sarja ja muissa kaksinkertainen. Lohkojen kaksi parasta sekä kaksi parasta lohkokolmosta pääsevät jatko-otteluihin.

Puolivälierät pelataan 18. tai 19. helmikuuta ja välierät 25. tai 26. maaliskuuta. Loppuottelu pelataan joko 1. tai 2. huhtikuuta.

Puolivälieräparit arvotaan. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen asetetaan A-koriin, jonka joukkueet saavat kotiottelun. Loput joukkueet ovat B-korissa ja ne arvotaan vierasjoukkueeksi. Samassa alkulohkossa pelanneet eivät voi kohdata puolivälierissä.

Puolivälierien arvonnan yhteydessä arvotaan myös välieräparit ja niiden kotietu. Palloliitto määrää loppuottelun paikan. Sen kotietu arvotaan.

Kansallisen Cupin edeltäjää Naisten Liigacupia pelattiin aikaisemmin vuosina 2007-2012. HJK voitti kilpailun neljästi ja HJK kahdesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita: