PalloTV - HJK:n lupaus Oona Sevenius siirtyy Italiaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.01.2023

HJK:n lupaus Oona Sevenius siirtyy Italiaan

Myös muissa seuroissa tapahtuu: KuPS hankki amerikkalaispuolustajan ja TPS teki sopimukset kahden uuden pelaajan kanssa.

Juuri, kun Kansallisen Liigan siirtomarkkinoita moitittiin laimeiksi ja osaa seuroista hiljaisiksi, alkoi tapahtua. KuPS kertoi tehneensä sopimuksen yhdysvaltalaisen puolustajan Hannah Shartsin kanssa. TPS:n haaviin tarttui peräti kaksi uutta pelaajaa - Sanna Porali ja Heidi Leppämäki. Kovin siirtouutinen tulee kuitenkin Helsingistä ja menee miinusmerkkiselle osastolle. HJK kokee kovan menetyksen, kun Oona Sevenius pakkaa laukkunsa ja vaihtaa italialaisiin maisemiin.

Sevenius on tehnyt sopimuksen Italian pääsarjassa pelaavan AC Milanin kanssa. Menetys on iso, sillä vasta 18-vuotias Sevenius oli HJK:n viime kauden paras maalintekijä. Kansallisessa Liigassa hän heilutti verkkoa 16 kertaa, Suomen Cupissa syntyi kolme osumaa. Ruuti oli kuivaa myös nuorten maajoukkueiden otteluissa.

Sevenius ehti edustaa HJK:ta vain yhden kauden. Hän siirtyi PK-35 Vantaasta Klubin paitaan viime kaudeksi. PK:ssä hän pelasi kaksi vuotta. Sitä ennen Seveniuksen pelit pelattiin NJS:ssä ja Rajamäen Kehityksessä RaKe:ssa.

Sopimus italialaisen suurseuran ja mahdollisuus pelata saapasmaan pääsarjassa olivat Seveniukselle liian iso houkutin.

– Tämä oli hieno mahdollisuus, johon en voinut olla tarttumatta. On mahtavaa päästä kehittymään AC Milanin tarjoamassa ympäristössä. Lähden tekemään paljon töitä ja imemään kaiken opin. Tulen varmasti kehittymään pelaajana ja kasvamaan ihmisenä. Ajattelen niin, että huipulle halutessaan on uskallettava ottaa myös riskejä, Sevenius sanoo siirrostaan HJK:n tiedotteessa.

KuPS:n puolustukseen johtohahmo?

KuPS:n puolustukseen saapuu pian uusi nimi. Seura teki yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Hannah Shartsin kanssa. Sopimus sisältää lyhyen testijakson, jonka aikana Shartsin taidot laitetaan puntariin.

Sharts on pelannut viimeksi Coloradon yliopiston joukkueessa Colorado Buffaloesissa. Pelipaikaltaan hän on toppari, jonka päävalmentaja Ollipekka Ojala odottaa nousevan puolustuksen johtohahmoksi.

– Me olemme hakeneet selkeästi johtajuutta tämän kauden keskuspuolustukseen ja toivottavasti hän on johtajatyyppiä. Hän on toiminut kapteenina aiemmissa joukkueissaan ja on fyysinen pelaaja. Odotamme hänen sopeutuvan nopeasti meidän pelitapaamme ja keskiviikkona hänen on tarkoitus olla mukana harjoituksissamme pitkän matkustamisen jälkeen, Ojala kommentoi KuPS:n verkkosivuilla.

TPS:lle uudet nimet puolustukseen ja hyökkäykseen

TPS on tehnyt sopimukset puolustaja Sanna Poralin ja hyökkääjä Heidi Leppämäen kanssa. Molempien paperit ovat yksivuotisia.

Porali on kokenut kehäkettu, joka pelasi Naisten Liigaa jo kaudella 2008. Tuolloin hän edusti helsinkiläistä Puistolan Urheilijoita. Sen jälkeen hän ehti pelata pääsarjatasolla myös HJK:ssa, PK-35 Vantaassa, Tikkurilan Palloseurassa ja Åland Unitedissa.

Poralilla on kokemusta myös Norjan ja Tanskan sarjoista. Turkuun hänet tuo ensisijaisesti opiskelu. Porali on kirjoilla Turun yliopistossa, jossa hänestä leivotaan luokanopettaja.

– Sanna on kokenut toppari, joka tuo rauhallisuutta, johtajuutta ja pääpelivoimaa meidän puolustukseemme. Tasapainoisessa joukkueessa on myös kokemusta, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen analysoi Poralia seuran verkkosivuilla.

Leppämäen tarina on samanlainen kuin monen muunkin KuPS:sta pois siirtyneen pelaajan. Hän etsii Turun Palloseurasta peliaikaa ja suurempaa vastuuta. Leppämäki on ollut KuPS:n ringissä kaksi viimeistä kautta, mutta savolaisten paidassa pelaamissaan 23 ottelussa minuutteja kertyi niukasti enemmän mitä kolmen ottelun Jyväskylän lainasopimuksella kaudella 2021.

Leppämäestä sarjanousija sai, mitä päävalmentaja Salonen oli hakemassa.

– Haimme hyökkäykseemme lisävoimaa, ja Heidi on pelaajana juuri sen tyyppinen, jollaista haimme. Hän on vasenjalkainen target-hyökkääjä, joka tuo meille taktisesti lisää vaihtoehtoja hyökkäyspeliin. Heidi osoitti testijaksolla olevansa maalinälkäinen pelaaja, joka on hyvä prässäämään ja suojaamaan palloa. Hänen työmoraalinsa on erinomaisella tasolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: