PalloTV - Ykkösen otteluohjelma on julkaistu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.01.2023

Ykkösen otteluohjelma on julkaistu

Tositoimet alkavat heti pääsiäisen jälkeen.

Ykkösen otteluohjelma on valmistunut. Sarja alkaa kolmelle päivälle hajotetulla kierroksella heti pääsiäisen jälkeen pe 14. huhtikuuta. Runkosarja on pelattuna 2. syyskuuta, minkä jälkeen joukkueet jakautuvat ylempään ja alempaan loppusarjaan.

Heti ensimmäisellä kierroksella on luvassa kaksi jännittävää paikalliskamppailua, kun joukkuettaan kokonaan uusiksi rakentava HIFK kohtaa huomattavasti vahvistuneen Gnistanin. Toisessa derbyssä SJK Akatemia ottaa mittaa Jaron kevätkunnosta.

Sarjassa on muutenkin paljon mielenkiintoisia ja kansaa sytyttäviä paikallisotteluita. SJK Akatemian ja FF Jaron lisäksi KPV on mukana taistelemassa kahden Pohjanmaan herruudesta. Pääkaupunkiseudulla riittää tarjontaa, kun HIFK:n ja Gnistanin ohella myös Käpylän Pallo ja Järvenpään Palloseura tunkevat omat lusikkansa soppaan. TPS on saanut PIF:n tilalle nousukas SalPa:sta kilpailijan Varsinais-Suomen paremmuudesta.

Ykkönen pelataan samalla tavalla kuin viime kaudella. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen joukkueet hajoavat ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee Veikkausliigaan. Liigakarsintaan pääsystä pelataan viime kaudella ensimmäistä kertaa käytössä olleet pudotuspelit.

Palloliiton sarjauudistuksen myötä 12 joukkueen Ykkösestä tulee 10 joukkueen Ykkösliiga kaudeksi 2024. Ykkösestä tulee kolmanneksi korkein sarjataso, jonka kokoonpano rakennetaan uusiksi kolmesta tämän kauden Ykkösestä putoavasta ja Kakkosesta tulevista joukkueista.

Jotta tavallisella kaduntallaajalla olisi mahdollisimman hankalaa, Ykkösestä pudotaan siis Ykköseen. Se, kumpi sarjatasoista on sitten se uusi, on kunkin makuasia - Ykkösliiga, joka nimensä puolesta on uusi mutta kokoonpanonsa puolesta vanha, vai Ykkönen, joka nimensä puolesta on vanha, mutta sarjapyramidiin sijoittuvan asemansa ja kokoonpanonsa puolesta uusi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: