PalloTV - Kansallisen Liigan otteluohjelma julkaistu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.01.2023

Kansallisen Liigan otteluohjelma julkaistu

Kausi alkaa poikkeuksellisen myöhään huhtikuun puolivälissä.

Suomen pääsarjojen otteluohjelmia on tipoteltu julkisuuteen viime päivinä. Tänään oli Kansallisen Liigan vuoro. Avauskierros on ripoteltu kolmelle päivälle - kausi alkaa perjantaina 14. huhtikuuta ottelulla PK-35 Vantaa - Ilves.

Pääosa avauskierroksen otteluista pelataan lauantaina. Suuria, ennakkoon hehkutettavia ottelupareja ei tuolloin ole, mutta mielenkiinto kohdistuu ainakin Turun Palloseuraan. Missä iskussa nousija on, kun se vierailee PK-35:n kotikentällä. Avauskierroksen kohokohta on sunnuntaina pelattava metroderby HJK - FC Honka.

Kansallisen Liigan ja sen edeltäjän Naisten Liigan alkamisajankohta on vaihdellut suuresti viime vuosina. Tällä kaudella pelit alkavat poikkeuksellisen myöhään - huhtikuun puolivälissä sarjakauden ensimmäiset pelit on pelattu vuosina 2017 ja 2021. Yleisimmin kausi on käynnistetty maaliskuun kolmannen viikon ja huhtikuun alun välisenä aikana.

Kansallinen Liiga menee tauolle 2. heinäkuuta pelattavien otteluiden myötä. Syksyn pelit käynnistyvät kolmen viikon huilin jälkeen 22. heinäkuuta. Runkosarja on paketissa 26. elokuuta pelattavan päätöskierroksen myötä.

Kansallisen Liigan sarjajärjestelmä ei ole muuttunut. Kymmenen joukkueen kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen kuusi parasta jatkavat yksinkertaisessa ylemmässä ja neljä huonointa kaksinkertaisessa alemmassa loppusarjassa. Nimet on kopioitu Veikkausliigasta - niitä kutsutaan Mestaruussarjaksi ja Haastajasarjaksi. Ylemmän loppusarjan voittaja kruunataan Suomen mestariksi. Alemman loppusarjan jumbo putoaa Ykköseen ja toiseksi huonoin joutuu mittelemään liigakarsinnassa Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: