PalloTV - Gnistanille jälleen kova vahvistus - Latonen siirtyy Kipinään
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.02.2023

Gnistanille jälleen kova vahvistus – Latonen siirtyy Kipinään

Liigaovien sulkeuduttua Latonen halusi johtavaan rooliin Ykkösen seurassa.

Ykkösessä pelaava helsinkiläinen Gnistan ei ole jäänyt ujostelemaan siirtomarkkinoilla. Eero Markkasen kalastanut seura nappasi nyt haaviinsa hyökkäävän keskikenttäpelaajan tontilla viihtyvän Joakim Latosen. Sopimus on yksivuotinen. Latonen pelasi IFK Mariehamnissa viime kaudella.

Latonen on pelannut suurimman osan urastaan TPS:n paidassa. Ensimmäiset kosketuksensa miesten maailmaan hän otti kaudella 2018, jolloin Latonen pelasi 11 liigaottelussa ja haki peliaikaa myös Kakkosessa pelanneesta SalPa:sta. Seuraavalla kaudella hän oli avainpelaajien joukossa, mutta putosi vuotta myöhemmin pienempään rooliin.

TPS pelasi Ykköstä kaudella 2021, jolloin Latonen oli avainpelaajia. Seuran nousuprojektin päätyttyä isoon pettymykseen Latonen suunnisti liigakentille. Hän löysi itsensä melko läheltä IFK Mariehamnin joukkueesta, jossa hän pelasi 20 liigaottelua ja teki kaksi maalia. Latosen saldo yhteensä on 49 liigaottelua ja kolme maalia.

Latosen rooli IFK Mariehamnissa jäi pienemmäksi kuin edellisellä kaudella Ykkösessä. Hän pääsi avaukseen vain 12 ottelussa ja kellotti itselleen alle tuntiin jääneet minuutit.

– Viime loppukauden jälkeen oli yllättävän vaikea löytää jengiä Veikkausliigasta ja alkoi mennä maku koko touhuun. Päätin, että jos pelaan Ykköstä, haluan pelata sitä pääkaupunkiseudulla ja Gnistan oli siihen paras ratkaisu. Gnistan myös selkeästi halusi minut, Latonen kommentoi Gnistanin verkkosivuilla.

Latonen haluaa palata johtavaksi pelaajaksi Gnistanin paidassa. Omien sanojensa mukaan hän tuo joukkueeseen pallotaitoa ja laukaisu-uhkaa. Seuran päävalmentaja Joonas Rantanen pitää Latosta monipuolisena ja nuoresta iästään huolimatta kokeneena pelaajana.

– Joakim on taitava hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy itse päättämään hyökkäyksiä sekä järjestämään paikkoja muille. Häntä voi pitää jo melko kokeneena pelaajana, vaikka iän puolesta parhaat kaudet ovat vielä edessä, Rantanen analysoi Gnistanin verkkosivuilla.

Rantanen on erityisen tyytyväinen syntyvästä kilpailuasetelmasta.

– On selvää, että hyökkäyspään pelipaikoista käydään kovaa kilpailua. Meillä on monipuolista osaamista ja erilaisia profiileja yläkertaan, mikä on nähtävä joukkueen vahvuutena.

Artikkeliin liittyviä aiheita: