PalloTV - Cyprus Cupiin osallistuva naisten maajoukkue nimetty
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.02.2023

Cyprus Cupiin osallistuva naisten maajoukkue nimetty

Helmarit saa vastaansa Kroatian, Unkarin ja Romanian.

Helmarit käyttää helmikuun kansainvälisen maaotteluikkunan osallistumalla Cyprus Cupiin. Vastaan juoksevat Kroatia, Unkari ja Romania. Turnaukseen nimetty joukkue paljastettiin tänään. Samalla kerrottiin vakituiseksi päävalmentajaksi nimetyn Marko Salorannan esikuntaan kuuluvien nimet.

Nimetystä joukkueesta ei löydy suuria yllätyksiä, vaikka jonkin verran nuorennusleikkausta on havaittavissa. Milla-Maj Majasaari, Joanna Tynnilä ja Nanne Ruuskanen tekevät debyyttinsä A-maaottelutasolla, jos pääsevät kehiin. Kotimaan kentiltä maajoukkueeseen mahtuivat HJK:ta edustava Tynnilä ja KuPS:sta nimetty Emmi Siren.

Cyprus Cup alkaa kahden viikon kuluttua torstaina 16. helmikuuta, jolloin Helmarit kohtaa Kroatian. Unkari on vastassa seuraavana sunnuntaina ja turnaus päättyy keskiviikkona 22. helmikuuta pelattavaan otteluun Romaniaa vastaan.

Cyprus Cupissa kohdattavat maat ovat melko tuntemattomia Helmareille. Suomen vastustajana useimmin on ollut Unkari, jonka se on kohdannut kahdesti MM- ja kahdesti EM-karsinnoissa. Viides ottelu pelattiin samaisessa Cyprus Cupissa 2018. Helmarit on voittanut Unkarin neljästi ja kerran on pelattu tasan.

Helmarit on pelannut Kroatiaa ja Romaniaa vastaan vain kerran. Romaniaa vastaan pelattiin Portugalin harjoitusleirillä 2010, jolloin Helmarit hävisi niukasti 0-1. Kroatia oli vastassa kolmen vuoden takaisessa Cyprus Cupissa. Helmarit hävisi maalein 2-3.

Kunnas jatkaa Salorannan apuvalmentajana - taustaryhmässä 16 henkilöä

Helmarien julkistetussa taustaryhmässä on 16 nimeä. HJK:n päävalmentajuuden jättänyt Jonne Kunnas jatkaa Marko Salorannan apuvalmentajana. Liisa-Maija Rautio, maalivahdit hoteisiinsa ottava Tommi Laitila ja fysiikasta vastaava Kristoffer Weckström ovat muut valmennusryhmän jäsenet.

Outi Saarinen toimii joukkueenjohtajana.

Taustaryhmään kuuluvat myös mm. videoanalyytikko, kaksi fysioterapeuttia, psykologi ja ravitsemusasiantuntija.

Cyprus Cupiin nimetty joukkue
Tinja-Riikka Korpela, mv (Tottenham Hotspur FC)
Milla-Maj Majasaari, mv (IK Uppsala)
Anna Tamminen, mv (Hammarby IF)
Olga Ahtinen (Linköpings FC)
Emmi Alanen (Kristianstads DFF)
Kaisa Collin (Eskilstuna United)
Jenny Danielsson (Glasgow Rangers FC)
Adelina Engman (Hammarby IF)
Sanni Franssi (Real Sociedad)
Nora Heroum (Parma Calcio 1913)
Emma Koivisto (Liverpool FC)
Vilma Koivisto (IFK Norrköping)
Heidi Kollanen (KIF Örebro)
Katariina Kosola (KIF Örebro)
Eva Nyström (Hammarby IF)
Tiia Peltonen (Fortuna Hjørring)
Emma Peuhkurinen (KIF Örebro)
Elli Pikkujämsä (Racing Louisville)
Jutta Rantala (Vittsjö GIK)
Nanne Ruuskanen (SK Brann)
Emmi Siren (KuPS)
Eveliina Summanen (Tottenham Hotspur FC)
Linda Sällström (Vittsjö GIK)
Joanna Tynnilä (HJK)
Ria Öling (FC Rosengård)

Artikkeliin liittyviä aiheita: