PalloTV - TPS:n hyökkäykseen kovan luokan paluumuuttaja - Riku Riski teki 2+1 -vuotisen sopimuksen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.02.2023

TPS:n hyökkäykseen kovan luokan paluumuuttaja – Riku Riski teki 2+1 -vuotisen sopimuksen

Vahvaa nuorennusleikkausta tekevällä seuralla 21 pelaajasopimusta - kahdeksan nuorta nostettu edustukseen.

Asia, joka on ollut some- ja keskustelupalsta-arvailujen kohteena sekä jonkinlainen julkinen salaisuuskin jonkin aikaa, vahvistettiin tänään. Riku Riski palaa kasvattajaseuraansa TPS:ään allekirjoitettuaan 2+1 -vuotisen sopimuksen. Ympyrä sulkeutuu 12 maailmalla vietetyn vuoden jälkeen.

Riski lähti TPS:stä kauden 2010 päätteeksi, jolloin hän siirtyi Widzew Lodziin. Transfermarktin tietojen mukaan puolalaisseura maksoi Riskin sopimuksen purusta 300 000 euron siirtosumman TPS:lle. Sen jälkeen Riski pelasi kahdessa seurassa Ruotsissa, kolmessa Norjassa ja myös skotlantilaisessa Dundee Unitedissa.

Riskin ulkomaan kiertue päättyi norjalaiseen Odds BK:hon, josta hän siirtyi Veikkausliigaan ja HJK:n paitaan kaudeksi 2018. Riski on pelannut 169 liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt 36 maalia.

TPS:n joukkue on nuorentumassa reippaasti, minkä vuoksi kokemus on ennen kaikkea se asia, jonka Riski tuo mukanaan palatessaan kasvattajaseuraansa.

– Olen saanut nähdä ja kokea paljon jalkapalloammattilaisena, ja pystyn varmasti sitä kautta tuomaan nuoreen joukkueeseemme oman lisäni olemalla oma itseni sekä kentällä että sen ulkopuolella. Kentälle tuon nopeutta, oveluutta ja taitoa, ne ovat ne minun vahvuuteni pelaajana, Riski kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

– Siitä lähdetään, että me kokeneet pelaajat pystymme kantamaan oman vastuumme ja autamme osaltamme nuoria pelaajia ottamaan seuraavat askeleet eteenpäin.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on pitkälti samoilla linjoilla. Hän haluaa Riskiltä esimerkin voimaa nuorille pelaajille.

– Jos puhutaan puhtaasti urheilullisesta puolesta, niin Rikun paluu merkitsee sitä, että saamme joukkueeseen kokeneen ja monipuolisen huippupelaajan, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla ja myös kärjessä. Hänen pelinsä taso on edelleen tosi korkeaa luokkaa. Harjoituskentällä hän on meidän nuorille pelaajillemme erinomainen esimerkki siitä, miten rutinoitunut ammattilaispelaaja hoitaa kaiken viimeisen päälle, Laurikainen kertoo TPS:n verkkosivuilla.

Riskin tulon myötä TPS:llä on 21 pelaajasopimusta. Riskin lisäksi uusia pelaajia ovat Olli Hakanpää (PIF) ja Matías Kivikko Arraño (FF Jaro) sekä Tuomas Pippola, joka palaa KuPS Akatemiassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Turkuun. Omasta organisaatiosta - joko Kolmosessa pelaavasta U23-joukkueesta tai junioreista - on edustusjoukkueen mukaan nostettu kahdeksan pelaajaa.

Olli Jakonen (FC Inter) ja Simo Roiha (KTP) ovat varmojen lähtijöiden joukossa. Moni viime kauden kokeneista pelaajista on edelleen ilman sopimusta. Heihin kuuluvat mm. Juri Kinnunen, Demba Savage ja Kalle Taimi.

Valokuva: TPS

Artikkeliin liittyviä aiheita: