|
04.02.2023

Ykköscupissa viisi ottelua

JäPS pudotti kovia vahvistuksia hankkineen Gnistanin maan pinnalle.

Ykköscupissa oli lähes täysi rähinä päällä tänään. Ohjelmassa oli viisi ottelua - huilivuorossa olivat vain KPV ja SJK Akatemia, jotka pelaavat rästinsä pois viikon kuluttua. Mielenkiinto kohdistui kahteen paikallisotteluun, jossa SalPa haastoi TPS:n ja JäPS otti käsittelyynsä kovia vahvistuksia hankkineen Gnistanin.

SalPa ei paljoa kuvia kumarrellut, kun se lähetti TPS:n kotimatkalle 0-2 (0-2) tappion kärsineenä. SalPa:lla oli ensimmäisen puoliajan lopussa tehokas viisiminuuttinen, jonka aikana se teki molemmat maalinsa. Roope Pyyskänen iski ensin ja lopulta oma koira puri, kun TPS:ssä seitsemän kautta pelannut Oskari Jakonen viimeisteli voittolukemat.

JäPS:n ja Gnistanin välisessä ottelussa tehtiin seitsemän maalia. Gnistan meni ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon, mutta sitten taisi tyytyväisyys hiipiä puseroon. Kotijoukkue käytti toisen puoliajan alussa Gnistanin puolustusvirheet hyväkseen ja nousi kuudessa minuutissa kahden maalin tappioasemasta yhden maalin johtoon. Voittolukemat kirjattiin lopulta JäPS:n hyväksi 5-2 (0-2). Aleksi Ristola ja Justus Holopainen tekivät kaksi maalia mieheen.

Päivän muissa otteluissa HIFK löi MP:n maalein 2-0 (1-0), EIF kaatoi Käpylän Pallon 3-1 (1-0) ja FF Jaro teilasi JJK Jyväskylän tylyin lukemin 3-0 (0-0). JJK oli kotijoukkue, mutta ottelu pelattiin FF Jaron kotikentällä Tellushallenissa.

MP - HIFK 0-2 (0-1)
45. 0-1 Emil Pallas
52. 0-2 Antti Ulmanen