PalloTV - Helmarit aloitti Cyprus Cupin leveällä voitolla Kroatiasta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
16.02.2023

Helmarit aloitti Cyprus Cupin leveällä voitolla Kroatiasta

RAPORTTI: Kroatia - Suomi 1-4 (1-2)

Helmarien talvileiri Kyproksella käynnistyi voitolla Kroatiasta. Cyprus Cupin avausottelussaan Suomi kaatoi vastustajansa maalein 4-1 (2-1). Helmarit kohtaa seuraavaksi Unkarin, joka hävisi lukemin 1-2 (1-1) turnauksen neljännelle osallistujalle Romanialle. Sunnuntaina ohjelmassa oleva ottelu pelataan myös Larnakassa mutta eri stadionilla kuin tänään.

Ottelu sai lentävän lähdön. Pelikello ehti juosta vain vartin verran, kun verkot olivat heiluneet jo kolme kertaa - kahdesti Kroatian päässä ja kerran Suomen. Ensimmäiset maalit tehtiin vapaapotkuista. Eveliina Summanen vei Helmarit johtoon vetämällä 25 metristä hitaahkon roikkopallon Kroatian maalin vasempaan yläkulmaan.

Kroatian vastaus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin. Kristina Nevrkla käytti hyväkseen aukon Suomen puolustuksessa ja puski tasoituksen sivuvapaapotkusta. Helmarit ei jäänyt kauaksi märehtimään syntynyttä tasoitusta. Suomen hyökkäysalueen prässi tuotti tulosta, kun kroaattipelaaja joutui pudottamaan pallon maalivahdille. Tämän avausyritys epäonnistui. Linda Sällström pääsi väliin ja sijoitti pallon tyhjiin.

Kroatian etsikkoaika oli heti tauon jälkeen, jolloin se painosti Helmareita pienen hetken. Peli olisi saattanut edetä toisenlaisellakin käsikirjoituksella, sillä peräti kaksi Kroatian keskitystä kilahti Suomen maalin ylärimaan lyhyen ajan sisällä.

Kahden ylärimansa jälkeen Kroatian sananvalta ottelussa loppui. Suomi nappasi jälleen ohjat käsiinsä ja peli oli ohitse viimeistään, kun Olga Ahtisen lähes keskiviivalta ammuttu vapaapotku löysi tiensä Kroatian verkkoon. Jutta Rantala ja Ria Öling rakentelivat Suomen päätösosuman kroaattipuolustuksen lihakasan keskeltä.

Jos asiaa katsoo Helmarien hyökkäämisen kannalta, neljäs maali oli kuin koko ottelun kuva yhdessä lyhyessä hetkessä. Helmarit yritti koko ajan puskea keskeltä läpi. Kun vastustajan puolustusrivistöstä ei löytynyt aukkoa, oli maalintekoa yritettävä usein ponnettomiksi ja vaarattomiksi osoittautuneilla kaukolaukauksilla.

Laitojen hyväksikäyttö jäi Helmareilta kokonaan väliin. Monipuolistamalla hyökkäämisen painopisteitä Kroatian heikkoon puolustukseen olisi voitu keskityksillä tai terävillä syötöillä tehdä tilaa. Ainoastaan puskemalla keskeltä läpi Helmarien hyökkääjät joutuivat turvautumaan vääriin ratkaisuihin. Kroatiaa kovempia maita vastaan kunnian kukko ei laula, jos pelaaminen on yksipuolista ja ennalta-arvattavaa.

Ottelun tärkein anti oli voitto. Kroatia ei ollut kovinkaan kummoinen koetinkivi Helmareille, mutta joukkue tarvitsi tätä vastustajan tasosta huolimatta. Suomella oli allaan kahdeksan voitottoman ottelun putki ja tilillä oli vain yksi voitto koko 12 maaottelun vuodesta.

To 16.2.2023, Larnaka, GSZ Stadium
Kroatia - Suomi 1-4 (1-2)
3. 0-1 Eveliina Summanen
8. 1-1 Kristina Nevrkla
15. 1-2 Linda Sällström
62. 1-3 Olga Ahtinen
69. 1-4 Jutta Rantala

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: