PalloTV - Helmarit jauhoi Unkarin muusiksi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.02.2023

Helmarit jauhoi Unkarin muusiksi

Kahdeksan maalin voitto sivuaa maajoukkueen ennätystä.

Helmarit on vahvasti matkalla tämän talven Cyprus Cupin voittajaksi. Suomi kohtasi turnauksen toisessa ottelussa Unkarin, joka osoittautui FIFA-rankingiaan huomattavasti heikommaksi vastukseksi. Helmarit rallatteli lopulta reiluun 8-0 (3-0) voittoon Unkarista. Turnauksen viimeinen ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona, jolloin Helmarit ottaa mittaa Romaniasta.

Linda Sällström johdatteli helmarijoukkoja kolmella maalillaan. Jenny Danielsson osui kahdesti. Loput maalit merkittiin Kaisa Collinin, Vilma Koiviston ja Eveliina Summasen nimiin.

Unkari oli pallollisessa pelaamisessa pykälän parempi kuin Helmarien avausvastustaja Kroatia. Toisaalta sen puolustaminen oli huomattavasti heikompaa. Unkari oli alakerran pelaamisessaan poikkeuksellisen passiivinen, mikä antoi Helmareille vapaat kädet rellestää vastustajan selustassa.

Helmarien oma pallollinen pelaaminen oli torstaista parempaa, mutta Unkarin passiivisuus oli siihen osasyy. Yleisesti ottaen Suomi oli kuitenkin hyvällä jalalla liikkeellä tässä ottelussa. Väsy ei muutenkaan painanut jaloissa, sillä valmennusjohto oli myllännyt kokoonpanon uusiksi Kroatia-otteluun verrattuna.

Ottelu repesi lopullisesti Sällströmin ensimmäiseen maaliin reilun tunnin jälkeen. Siinä vaiheessa unkarilaisten selkäranka katkesi lopullisesti ja joukkue tuntui heittävän pyyhkeen kehään.

Tämän päiväinen voitto sivuaa Helmarien voitto- ja maalintekoennätystä. Tilastoissa on myös toinen 8-0 voitto, joka otettiin MM-karsintaottelussa Bulgariaa vastaan elokuussa 2014. Helmarit teki kahdeksan maalia myös Albanian verkkoon syksyllä 2019. Vaasassa pelattu EM-karsintaottelu päättyi Suomen voittoon 8-1.

Su 19.2.2023, Larnaka, AEK Arena – Georgios Karapatakis
Unkari - Suomi 0-8 (0-3)
21. 0-1 Kaisa Collin
35. 0-2 Vilma Koivisto
43. 0-3 Jenny Danielsson
67. 0-4 Linda Sällström
76. 0-5 Linda Sällström
78. 0-6 Linda Sällström
84. 0-7 Eveliina Summanen
88. 0-8 Jenny Danielsson

Artikkeliin liittyviä aiheita: