PalloTV - TPS:lle vahvistus harvinaisesta suunnasta - Eteläkorealaiselle kk-pelaajalle pitkä sopimus
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.03.2023

TPS:lle vahvistus harvinaisesta suunnasta – Eteläkorealaiselle kk-pelaajalle pitkä sopimus

Siirto on tulosta uudesta yhteydestä nuorten pelaajien saamiseksi Turkuun.

TPS vahvistaa rivejään eteläkorealaisella keskikenttäpelaajalla. Hanjin Cho, 18, on tehnyt 2+1 -vuotisen sopimuksen Ykkösessä pelaavan turkulaisseuran kanssa.

Chon sopimus on TPS:lle tulevaisuusinvestointi. Turkulaisseuran päävalmentaja Mika Laurikainen kertoo lehdistötiedotteessa, ettei Chon odoteta vielä olevan valmis pelimies tulevalla kaudella.

– Me näemme Chossa paljon kehityspotentiaalia. Odotusarvo ei ole, että hän on huomenna valmis pelaaja, vaan katsomme hänen kanssaan pidemmälle tulevaisuuteen ja siksi sopimus onkin monivuotinen, Laurikainen paljastaa lehdistötiedotteessa.

Laurikainen kertoo myös, että TPS on etsinyt uusia väyliä saada nuoria pelaajia riveihinsä.

– Meillä on hyvä ja luotettava yhteys Etelä-Koreaan. Harjoittelukulttuuri on siellä erittäin vaativa ja moni nuori pelaaja etsii reittiä, jonka kautta ponnistaa isojen liigojen ammattilaiskentille.

Etelä-Koreassa nuoret pelaajat kuuluvat koulujensa joukkueisiin. Chon edellinen joukkue oli Yeongdeungpo Technical High School, jossa suoritetut opinnot hän saattoi päätökseen viime kuussa. Elämä jalkapalloilevana opiskelijana Etelä-Koreassa on ankaraa.

– Normaali päivärytmini on ollut sellainen, että olen herännyt vähän ennen aamukuutta ja lähtenyt sitten viiden kilometrin juoksulenkille. Sen jälkeen minulla on ollut aamun ja aamupäivän ajan oppitunteja. Lounaan jälkeen iltapäivällä on ollut jalkapalloharjoitusten vuoro. Päivällisen jälkeen illemmalla on ollut vielä fysiikkatreenit, Cho kertoo TPS:n lehdistötiedotteessa.

Sitoutuneen ja kovakuntoisen harjoittelijan lisäksi TPS saa Chosta joukkueen pelitapaan sopivan, taitavan keskikenttäpelaajan.

– Cho on teknisesti taitava pelaaja, joka on hyvä pelaamaan hyökkääjän maalipaikkaan laadukkaalla syötöllä. Hänestä huomaa, että taustalla on hyvä harjoittelupohja. Näen Chossa hyvän mittarin meidän omille nuorille pelaajillemme, Laurikainen kehuu.

Artikkeliin liittyviä aiheita: