PalloTV - Sergei Eremenko palaa Suomeen FF Jaron paidassa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.03.2023

Sergei Eremenko palaa Suomeen FF Jaron paidassa

Kuva: Kari Väre

HIFK jatkaa pelaajien haalimista. Röda löysi nuoren topparin vapailta markkinoilta.

Ykkösen seurat jatkavat pelaajasopimusten tekoa vielä kauden alla. FF Jaro kertoi, että Eremenkon veljesten nuorin, 24-vuotias Sergei palaa kasvattiseuraansa. Hän on tehnyt pelaajasopimuksen pietarsaarelaisseuran kanssa. HIFK puolestaan kalasti vapailta markkinoilta 17-vuotiaan topparin Abiola Bamijokon.

Eremenkon palloilevalla suvulla on tiivis suhde Pietarsaareen. Isä Alexey Sr pelasi FF Jarossa jo 1990-luvulla. Sergein vanhemmat veljet Alexey Jr ja Roman aloittivat pelaamisen myös Pietarsaaressa. Sergei debytoi liigakentillä jo 15-vuotiaana ennen siirtymistään sveitsiläisen FC Baselin nuorisoakatemiaan.

Sveitsin jälkeen eri seurat ovat tulleet tutuksi Eremenkolle. Ulkomailla hän on pelannut myös Venäjällä ja Latviassa. Suomen osalta tämä sopimus on laskentatavasta riippuen jo kolmas tai neljäs Eremenkon paluu kotimaahan. Hän edusti SJK:ta alkukauden 2019 ja AC Oulua loppukauden 2021. Eremenkon paperit ehtivät käydä FK Jurmalassa, mutta käytännössä hän jatkoi suoraan HIFK:n paitaan kaudeksi 2022.

Valokuva: Kari Väre/arkistokuva

HIFK löysi nuoren topparin vapailta markkinoilta

HIFK on puolestaan tehnyt pelaajasopimuksen 17-vuotiaan topparin kanssa. Abiola Bamijoko tulee seuraan vapailta markkinoilta. Hänen sopimuksensa Sampdorian nuorten joukkueessa päättyi viime joulukuussa.

Uudella pelaajalla on sekä Suomen että Pohjois-Makedonian kansalaisuus. Hän onkin pelannut muutaman nuorisomaaottelun Pohjois-Makedonian riveissä.

Bamijokon isoin vahvuus on hänen pituutensa. Nuorukaisen varrella on mittaa lähes pari metriä.

– Abiolalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä kovan tason pelaajaksi. Urheilullisena ja 195-senttisenä vasenjalkaisena topparina hänellä on raamiensa ja fysiikkansa puolesta tähän erinomaiset eväät, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Teemu Kankkunen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: